Maťko spolu s tímom počas piatkových tréningov skúšali novú motokáru a učili sa ňou pracovať. Do karát im však nehralo premenlivé počasie. Talentovaný Slovák sa však s nástrahami počasia dobre popasoval a v kvalifikácii si vyjazdil druhé miesto len 0,013 s za víťazom pole position Nandom Weixelbaumerom.

Matej Koník na MSR v Brucku v top 5

Maťko musel predviesť svoje schopnosti aj na mokrej trati

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Po štarte prvých pretekov sa Matej Koník prepadol na 6. miesto, stratu teda musel doháňať. Postupne predbehol Martina Nováka, Tomáša Brančíka a Attilu Bucsiho a dostal sa tak na tretie miesto, ktoré si udržal až do konca pretekov. Druhé preteky boli zmoknuté a Maťko na to doplatil, hneď na začiatku urobil chybu, ocitol sa mimo trate a padol až na 16. miesto. Nasledovala stíhacia jazda, kde Maťko získaval jednu pozíciu za druhou. Preteky sa ale rýchlo blížili ku koncu a vyššie ako na 9. miesto sa nedostal.

Matej Koník na MSR v Brucku v top 5

Preteky v daždi boli veľmi náročné

Tretie preteky sa pre Maťka vyvíjali dobre, postupne sa dral dopredu, keď už bol na 5. pozícii, dostal ranu od súpera a všetko začalo odznova. Poriadne ho to naštvalo a začal jazdiť extrémne rýchle časy, o sekundu rýchlejšie ako špička štartového poľa. Stíhacou jazdou predbehol 8 súperov! Preteky však veľmi rýchlo ubiehali a Maťko prešiel pod šachovnicovou vlajkou na 5. mieste.

Matej Koník na MSR v Brucku v top 5

Matej Koník zostal tentokrát mimo pódia

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Víkend Majstrovstiev Slovenska v motokárach a Moravského Pohára v Brucku nevyšiel Maťkovi podľa predstáv, po treťom, deviatom a piatom mieste získal body na 5. miesto v hodnotení triedy Rotax Micro Max. Odnáša si však cenné skúsenosti, ktoré sa pokúsi zúročiť cez víkend na pretekoch Rotax Max Challenge, ktoré sa pôjdu v opäť rakúskom Brucku. Maťka v motokárach podporujú Feber Racing, Dovozy.sk, Kartingshop, Steeldesign a Topspeed.sk. Ako sa mu darí môžete sledovať na Maťkovej facebookovej stránke Matej Koník.