V kvalifikácii 6. miesto

Do prvej kvalifikácie nastúpil s cieľom zajazdiť čas, ktorý zabezpečí miesto v kvalifikácii č. 2. Do nej postupuje 12 pretekárov. Cieľ sa podarilo naplniť a hneď v treťom kole zajazdil Maťo 5. najlepší čas, vďaka čomu mal isté miesto v druhej kvalifikácii. Vernay prišiel o 4. miesto, nakoľko porušil limity trate, vďaka čomu sa Maťo posunul smerom hore. Pri výmene pneumatík zistil tím prasknutý kotúč, čo znamenalo nutnú výmenu a prípravu do Q2. Maťovi sa v druhom rýchlom kole podarilo zajazdiť 4. najrýchlejší čas, no jeho následné zrušenie tiež kvôli prekročeniu limitov trate znamenalo, že mal iba jedno kolo na zajazdenie kvalifikačného kola. „Do posledného kola som mal dobrý nájazd, cez vysielačku som však dostal informáciu, že musím znova zatlačiť, nakoľko moje rýchle kolo bolo zrušené. Táto komunikácia ma dosť vyrušila, vďaka čomu som spravil v druhom sektore niekoľko chýb. Čas bol 7. najlepší, no nakoniec je z toho 6. miesto, keďže Vernay prišiel o najlepší čas vďaka viacnásobnému porušeniu limitov trate a prepadol sa na spodok,“ povedal o druhej kvalifikácií Maťo. Tým pádom bude do prvých pretekov štartovať zo 6. miesta a do druhých z 5. pozície.

Rozbité sklo stálo Maťa Homolu premiérové pódium, ale verí, že už v Imole sa dočká.

Do prvých pretekov odštartoval Maťo Homola zo 6. miesta, no vzápätí sa dostal na 5. miesto, keď pred ním štartujúci Sergey Afanasyev zostal stáť na štarte. Maťov tímový kolega Dušan Borković štartoval z Pole Position, no postupne prišiel o dobré umiestnenie a prepadol sa na tretiu priečku.
Maťo bojoval hlavne s J. K. Vernayom, ktorý ho predbehol a Maťo sa opäť dostal na 6. miesto. Vernay bol počas pretekov napomenutý za nedodržiavanie limitov trate a pri jeho jazde bolo len otázkou, kedy dostane trest vo forme prejazdu boxovou uličkou. Maťo išiel v tesnom závese za Vernayom, ktorý zvádzal silné boje s pred ním idúcim J. Nashom, ktorého nakoniec aj vystrelil z trate a za to si vyslúžil prejazd boxovou uličkou, čo pre Maťa znamenalo posun na konečné 4. miesto.
„Mal som veľmi dobrý štart a pracoval som na tom, aby som predbehol Jamesa Nasha. Bolo to náročné, no mal som dobrú rýchlosť. Nakoniec ma predbehol J. K. Vernaya, no následne sa ukázalo, aký vie byť motoršport nevyspytateľný a skončil som štvrtý. Zajtra štartujem z lepšieho piateho miesta, tak sa teším,“ povedal po pretekoch Maťo.
V poslednom kole dostal Attila Tassi defekt na pravé predné koleso a vo vysokej rýchlosti nabúral čelne do bariéry, našťastie si to odniesli len plechy a Attila je v poriadku.

Sobotné preteky priniesli dramatické momenty, keď sa Maťovi hneď po štarte z 5. miesta podarilo predrať na 4. miesto a držal sa vo vláčiku za jazdcami pred ním. Je vidieť, že Maťo sa od pretekov k pretekom zlepšuje a po zlepšení práce s pneumatikami sa Maťovi podaril v polovici pretekov fantastický predbiehací manéver a dostal sa na tretiu priečku, no po dvoch zákrutách žiaľ prišla chyba. „Podarilo sa mi predbehnúť Buriho, veľmi čisto, no po dvoch zákrutách som dostal spŕšku kamenia do čelného a bočného okna, o ktoré som aj prišiel. Dokonca mi aj nejaké kúsky skla vleteli do tváre, čo ma trocha rozhodilo a spravil som chybu, ktorú Buri využil a zobral si 3. miesto späť.“ Následne Maťo dojazdil preteky aj s rozbitým bočným sklom na výbornom 4. mieste. „Je to už moje tretie štvrté miesto túto sezónu, už by to táto séria mohla skončiť a rád by som sa posunul na pódium. Sú to však dôležité body do celkového hodnotenia, takže som v podstate spokojný,“ povedal po pretekoch Maťo Homola. V priloženom videu si môžete pozrieť celú situáciu.