Podujatie sa už od prvého ročníka vyznačovalo niekoľkými unikátmi. Prvým z nich bola jedinečnosť trate, ktorá spájala v sebe krásu pretekárskeho okruhu, úzkych obslužných komunikácií, prejazdov tunelmi či pomedzi zvodidlá. Druhou zvláštnosťou bolo zaradenie podujatia do kategórie „voľné“, ktoré umožňovalo účasť aj nelicencovaným spolujazdcom, čo na normálnom rally podujatí nie je v žiadnom prípade možné. Posledná jedinečnosť nastala pred tromi rokmi, keď organizátor po úvodnej dvojici rýchlostných skúšok, na ktorých súťažiaci zápasili s neúprosnou a vždy prítomnou časomierou, zaradil jednu z rýchlostných skúšok ako exhibičnú, síce pre všetkých súťažiacich povinnú, no bez merania času. A práve to dáva zúčastneným posádkam možnosť „vystrájať“ na trati rôzne kúsky, ktoré si na normálnej súťaži dovoliť nemôžu. A tak sú diváci svedkami rôznych „oslavných kolečiek“, šmykov, keď súťažné vozidlá „lietajú cez zákruty dverami dopredu“, ale aj rôznych iných „kúskov“, ktorých sú schopní iba rally jazdci.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

To všetko sa bude opäť diať už počas nadchádzajúceho štvrtka a piatka (21. – 22.11.2019) na SLOVAKIA RINGU na jubilejnej 10. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2019. Vo štvrtok sú síce v pláne rôzne organizačné povinnosti či jazdy po testovacej trati, v piatok sa už súťaž rozbehne na plné obrátky, štart jednotlivých skúšok je naplánovaný na 9:00, 11:00 a 13:00 hodinu. Meno víťaznej posádky sa dozvieme o 16:00 hodine pri oceňovaní najlepších.

Napriek tomu, že prihlasovanie súťažiacich ešte stále prebieha, zoznam prihlásených už teraz sľubuje predstavenie viac ako 50 jazdcov. Toto však určite nie je konečné číslo, a to je tá najlepšia pozvánka na 10. KESKO MOBILE AUTO HOW 2019 na SLOVAKIA RING 21. – 22.11.2019. Vstupné na 22.11.2019 je 5 €.

Miro Majláth

foto: TIbor Szabosi

V našom nedávnom teste Fordu Focus ST sme si pojazdili na niekoľkých úsekoch súťažnej trate, takže aj takto môžete získať aspoň trochu obraz o tom, na akých úzkych cestičkách letia posádky extrémnymi rýchlosťami a aké nástrahy na ne číhajú.