Silná sobota

Prvý voľný tréning bol Maťo štvrtý najrýchlejší z dvadsiatky jazdcov v štartovom poli a v druhom obsadil dokonca druhé miesto. V sobotu bola na programe už štandardne dvojdielna kvalifikácia. V prvej časti zajazdil Maťo šiesty najrýchlejší čas a zabezpečil si komfortný postup medzi dvanástimi najrýchlejšími do druhej kvalifikácie. Tam vyjazdil fantastické druhé miesto, z ktorého aj štartoval do prvých pretekov víkendu. Maťo predviedol do pretekov jeden z najlepších štartov v kariére, keď doslova preletel okolo jazdca na pole position. No rýchlosť jeho auta na rovinkách na domáceho pretekára nestačila. Baert predvádzal doslova profesorskú jazdu a hneď v prvom kole si vytvoril takmer dvojsekundový náskok.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Maťo následne došiel o druhé miesto, no tretiu priečku už s prehľadom ubránil, aj napriek jednému reštartu za neutralizačným vozidlom a jednému po Full Course Yellow. „Som veľmi šťastný za tento výsledok, je to tak, ako to má byť. Myslím, že som „vyžmýkal“ to auto najviac, ako sa na tejto trati a za daných podmienok dalo. Teším sa z prvej bedne tento rok, verím, že sa  len rozbieham,“ uzavrel deň Maťo. No v druhých pretekoch už takú dobrú rýchlosť nemal.

Štart z 9. miesta je na okruhu Zolder poriadny oriešok. Okruh je veľmi úzky a neponúka takmer žiadne možnosti pre predbiehanie. Po štarte sa síce dostal o jedno miesto vyššie, no po zvyšok pretekov už nemal potrebnú rýchlosť. Pre sponzorov však bolo dobré, že dlhý súboj dvere na dvere s Pepem Oriolom zabezpečil veľkú pozornosť kamier. “Body sú doma, a už sa teším na Monzu o dva týždne. Ďakujem partnerom, rodine a tímu za podporu a robotu, mám pódium za Race 1 a to sa ráta,” zhodnotil víkend slovenský pretekár. Seriál TCR Europe pokračuje o 2 týždne v katedrále rýchlosti v Taliansku na okruhu Monza.

Zdroj/Foto: TS Maťo Homola