Maťo Homola na prvom víkende TCR prežil krst ohňom

Maťo prvýkrát na okruhu v Bahraine

Maťo Homola má za sebou prvý pretekársky víkend TCR v Bahraine a bol to doslova krst ohňom. Tvrdé preteky, súboje do poslednej sekundy, penalizácia, či návšteva Medical centra, Maťo si vyskúšal všetko.

Kvalifikácia bola plná napätia, kde prvých deväť jazdcom skončilo v jednej sekunde, Maťo Homola sa nestratil a kvalifikoval sa na siedmom mieste. Prvé preteky však boli o tom, kto sa najlepšie prispôsobí zmene teploty. Kým počas popoludňajších hodín, kedy jazdci išli tréningy a kvalifikáciu bolo veľmi teplo a asfalt dosahoval vyše 46°C, po západe slnka mal iba 25°C.

Maťo Homola na prvom víkende TCR prežil krst ohňom

Prvé preteky štartovali po západe slnka

Viacero chybičiek

Maťo sa nechcel vzdať a na preteky nastúpil s veľkým odhodlaním. Chcel až príliš, po štarte sa prepadol na 11. miesto a musel sa predrať dopredu. Vyskúšal aj tvrdosť úradujúceho šampióna Stefana Cominiho, s ktorým zviedol súboj o siedme miesto. Stefano sa však nedal. Potom na neho zaútočil Davit Kajaia, bitka o 8. Miesto trvala 3 kolá a dvíhala divákov zo sedadiel. Maťo však nedá svoju kožu zadarmo, pretekal až do posledných metrov a uhájil 8. miesto o 0,045 s! „Spravil som viaceré chyby, rovnako mi nevyšiel aj štart, ale nakoniec som s výsledkom spokojný, musel som sa predrať vpred. A na záver som to tam poslal a veril, že sa mi podarí uchmatnúť 8. miesto, čo mi nakoniec vyšlo a mám z toho veľkú radosť! Pekné preteky,” komentoval Maťo.

Maťo Homola na prvom víkende TCR prežil krst ohňom

Maťo po prvých pretekoch skončil v Medical centre

Po pretekoch sa však slovenský pretekár necítil dobre a skončil na infúzii v Medical centre. Ráno to už bolo veľa lepšie a tak Maťo mohol štartovať: „Včera som sa cítil dosť zle a hneď po pretekoch som musel ísť do Medical centra, kde som dostal infúziu.“ Do druhých pretekov štartoval zo 4. miesta a túto pozíciu chcel premeniť na dobré umiestenie v cieli. Štart mal oveľa lepší, no aj tak stratil jedno miesto. Po tesných súbojoch vypadlo veľa pretekárov, medzi nimi aj Stefano Comini, či ďalší dvaja pretekári Hondy, keď ako traja tímoví kolegovia bojovali o pozíciu. Maťo nakoniec prešiel cieľom na výbornom 6. mieste, no po pretekoch dostal penalizáciu za predčasný štart a klesol až na 11. priečku.

Maťo Homola na prvom víkende TCR prežil krst ohňom

Maťo bojoval ako lev

Maťo po pretekoch povedal: „Na začiatku som dostal mnoho ťukancov a je možné že aj na koleso, nakoľko auto nefungovalo na 100%, no aj tak to bolo výrazne lepšie ako v sobotu. Štartujem v novom šampionáte, v novom aute s novými pneumatikami, takže je stále čo zlepšovať a učiť sa. Teším sa, že berieme dôležité body domov.“ Manažér tímu B3 Racing, David Bári vyjadril spokojnosť s prvým víkendom v TCR International Series: „Som celkom spokojný s výsledkom. Tím mal pred týmito pretekmi minimálne skúsenosti s novými pneumatikami a brzdami. Dôležité je to, že sme nazbierali body a vieme čo musíme zlepšiť, aby sme boli rýchlejší.“ Maťov tímový kolega Dušan Borković obsadil v prvých pretekoch 6. miesto a po penalizácii Aku Pellinena v druhých pretekoch 3. miesto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov
Maťo Homola na prvom víkende TCR prežil krst ohňom

Maťo Homola ďakuje partnerom za podporu

Zdroj: tlačová správa, matohomla.sk