RaceStar 2016 pozná víťazov

Finalisti RaceStar 2016

RaceStar 2016 pozná najlepších pretekárov. Absolútnym víťazom sa stal Maďar Bendegúz Gergő Molnár, ktorý vyhral sezónu v Swift Cup Europe.

Pretekári sa zišli v nedeľu 21. marca v bratislavskej Kart 1 Arene, kde ich čakalo semifinále v podobe kvalifikácií na motokáre a simulátore. V pondelok sa 56 najlepších jazdcov zo Slovenska, Maďarska a Nemecka presunulo na Slovakia Ring. Tam ich čakali fyzické skúšky v podobe behu na 6 km, rozhovory v anglickom a materinskom jazyku, či vedomostný test z histórie i súčasnosti motoršportu. Najlepších 25 postúpilo do slalomu, odkiaľ 10 najrýchlejších putovalo do superfinále. Tam si to chalani rozdali v Time Attacku za volantom Suzuki Swift Cup priamo na Slovakia Ringu, do úvahy sa bral čas najlepšieho kola.

RaceStar 2016 pozná víťazov

V superfinále chalani jazdili na Suzuki Swift Cup

Víťaž získal sezónu v Swift Cup Europe

Absolútnym víťazom RaceStar 2016 sa stal maďarský pretekár Bendegúz Gergő Molnár, ktorý bude jazdiť počas sezóny 2016 v Swift Cup Europe, vrátane Veľkej Ceny Slovenska na Slovakia Ringu, a posnaží sa napodobniť bravúrny výkon Tomáša Bizuba. Necelú sekundu za Molnárom zaostal druhý Oliver Müller z Nemecka.

RaceStar 2016 pozná víťazov

Najlepší Slováci z RaceStar 2016 trénujú v Kart 1 Arene

Najlepším Slovákom do 21 rokov bol Filip Baláž, ktorého uvidíme v MX-5 Cupe. Najlepším motokáristom bol Andreas Novák, ktorý bude jazdiť Majstrovstvá Slovenska halových motokár.

Najlepším Slovákom vo veku do 21 rokov sa stal Filip Baláž, ktorý si svojím výkonom zabezpečil kokpit v Mazde MX-5 Cup. Filipa uvidíme na pretekoch MX-5 Cup v rámci Slovenského Okruhového Pohára a nebude chýbať ani na augustovej Veľkej Cene Slovenska na Slovakia Ringu. Najlepší Slovák na motokárach, Andreas Novák, bude počas sezóny 2016 bojovať v Majstrovstvách Slovenska halových motokár.

RaceStar 2016 pozná víťazov

Filip Baláž vybojoval kokpit v Mazde MX-5 Cup

Najúspešnejší pretekári dostali okrem vecných aj profesionálnu nehorľavú pretekársku kombinézu od spoločnosti racing-shop.sk. Veľa talentovaných jazdcov vidí budúcnosť v pretekoch cestovných automobilov. Mnohí z nich sa prídu pozrieť na podujatie WTCC na Slovakia Ringu 15. -17. apríla.

RaceStar 2016 pozná víťazov

Andreas Novák bude pretekať v Majstrovstvách Slovenska halových motokár