Veľká noc neprinesie len tradičnú šibačku, ale tiež poriadnu dávku adrenalínu a spálenej gumy. Počas Veľkonočného pondelka (18. apríla) bude náš jediný okruh Slovakia Ring hostiť MČR v drifte. Priaznivci jazdy bokom si tak rozhodne prídu na svoje. Daná disciplína je už dokonca aj oficiálne pod hlavičkou Medzinárodnej automobilovej federácie FIA, a tak sa na trati objavia hneď dve top kategórie: PRO a PRO2.

V rámci MČR však neuvidíme len českých pretekárov, ale na štart sa postaví aj niekoľko domácich drifterov, ktorí budú okrem iného zbierať body aj pre Slovenskú Trofej. Dohromady je prihlásená tridsiatka súťažiacich, na ktorú čaká špeciálne upravený takzvaný drift variant okruhu, kde si majstri volantu a plynu zmerajú sily nielen počas tréningových a kvalifikačných kôl, ale aj pri vyraďovacích jazdách. No a ak ste si mysleli, že tento typ súťaže prakticky nemá pravidlá a ide sa len na oko, teda na čo najdlhšej jazdy bokom, nie je tomu tak. Tento druh zápolenia má totiž veľmi špecifické pravidlá a počas jázd sa sleduje napríklad presnosť stopy, uhol driftu, nájazdová rýchlosť či schopnosť kopírovať súpera v rámci „battle“ jázd čo najvernejšie a najbližšie k jeho vozidlu, ale bez akéhokoľvek kontaktu. Pretekári tak musia predviesť perfektnú zručnosť a precíznosť. 

Harmonogram podujatia

Czech Drift Series je len jednodňovým podujatím, takže program bude riadne nabitý. Začína sa už o ôsmej hodine ráno, pričom slávnostné vyhodnotenie a odovzdanie cien je naplánované na siedmu večer. Vstupenky sú už v predpredaji na internetovej stránke okruhu a budú dostupné aj na mieste v deň konania podujatia. Konkrétne by sme vám odporučili tribúnu B, ktorá bude ideálnym miestom na sledovanie spomínaných súbojov. Celý šampionát bude zároveň vysielaný aj naživo na sociálnych sieťach promotéra a okruhu.

Zdroj: Slovakia Ring