Tím Toyota Land Cruiser odštartoval 22. mája dvojtýždňové testy na marockej púšti. Prvé zahraničné skúšky pred Rallye Dakar 2020 majú precvičiť zručnosti členov tímu vrátane mechanikov, ktorí sú zodpovední za údržbu vozidiel počas pretekov. Tréning bude určite veľmi užitočný pre Ryotu Nakabu, nového inžiniera, ktorý do tímu vstúpil len nedávno.

Pre ďalšie víťazstvo 

Ďalších päť ročníkov najťažších pretekov sveta sa bude konať v Saudskej Arábii, preto Team Land Cruiser trénuje na piesočných dunách, ale aj na skalnatých cestách. S terénom budú účastníci Rallye Dakar 2020 zápasiť celých trinásť dní, od 5. do 17. januára 2020.  Tím, ktorý bude štartovať s Land Cruisermi, sa zameriava na siedme po sebe idúce víťazstvo v triede sériovo vyrábaných vozidiel. Ak bude tento plán úspešný, bude to prvý fabrický tím v histórii, ktorý dosiahne takýto výsledok.

Terénne možnosti Toyoty Land Cruiser využili aj organizátori nadchádzajúcej Rallye Dakar, keď vyznačovali trasu pretekov z Džiddy do Rijádu. „Toyota je už roky našim partnerom a po presune pretekov na Arabský polostrov budeme spolupracovať naďalej,” potvrdil  riaditeľ pretekov David Castera, ktorý bol  hosťom konferencie pred Rallye Dakar 2020 v Poľskom automobilovom klube.