Zima dáva autám zabrať najmä kvôli agresívnej posypovej soli, nekvalitným zmesiam do ostrekovačov, mrazom a kamienkom. Dlhoroční špecialisti na ručné umývanie áut KV detail Bratislava sa delia o skúsenosti a overené tipy. Príprava auta pred zimou má podľa nich vyzerať nasledovne:
 
Ako zabezpečiť, aby bol lak auta na jar v špičkovej kondícii? To znamená s hlbkokým leskom, minimom škrabancov a iných poškodení. Odpoveď znie - kvalitne ho pripraviť na zimu. 

V rámci prípravy auta na zimu treba myslieť na:

* konzerváciu laku (voskom, sealantom, polymérom, ..),
* konzerváciu diskov,
* aplikáciu "tekutých stieračov",
* pH-neutrálnu zimnú zmes do ostrekovačov (napríklad Autoglym, Sonax),
* a odporúčajú gumové rohože pod nohy a do kufra.

OCHRANA LAKU
Vosk, sealant, polymér, nanotechnológie.. Výber je široký. Ochrana laku je vhodná z viacerých dôvodov - chráni samotný lak, povrch sa menej špiní a jednoduchšie čistí. Pred aplikáciu ochrany laku odporúčame povrch vždy dekontaminovať.

TEKUTÉ STIERAČE
Vodu-odpudivá nanotechnológia, ktorá zabezpečí odvod vody bez použitia stieračov. BONUS - okná v zime menej namrzajú a ľad ide z okna veľmi ľahko.
 
pH-NEUTRÁLNA ZMES DO OSTREKOVAČOV
Tejto téme sme sa venovali viackrát, momentálne je na SK trhu nedostatok kvalitnej zimnej zmesi. Odporúčame napr. Autoglym alebo Sonax. Téma pH neutrálna zmes do ostrekovačov je rozsiahla.

GUMOVÉ ROHOŽE
Jedna z najlepších investícií do zimnej údržby, ktorú môžete urobiť. Odporúčame kupovať vždy originálne rohože, ktoré presne pasujú. Zo spodu majú navyše suchý zips, ktorý zabraňuje posúvaniu počas jazdy.