V prvom rade si predstavme benefity tekutých stieračov:

- odpudzujú vodu zo skiel už pri rýchlosti od cca 50-60 km/h (závisí od sklonu čelného skla)
- samočistenie (sklá vydržia dlhšie čistejšie)
- sneh s ľadom sa na sklo neprilepia silno – jednoduché čistenie
- mušky a hmyz sa menej lepia na sklo
- predlžuje životnosť gumičiek stieračov

Práve počas zimy je počasie často divoké - často prší a sneží. Sklá s aplikovanými tekutými stieračmi poskytnú lepší a bezpečnejší výhľad. Stierače sa využívajú menej, keďže voda zo skla steká prirodzene náporom vetra.

Oškrabávanie skiel počas zimy? S tekutým stieračom iba minimálne. Nanotechnológia nedovolí mrazu sa silno prilepiť k sklu. V prípade veľmi silnej námrazy sklá síce oškrať treba, bude to však trvať oveľa kratšie ako oškrabávanie skiel bez tejto nanotechnológie.

V KV Detail ručnej umyvárni majú skúsenosť, že pokiaľ sa tekutý stierač aplikuje SPRÁVNE na RIADNE vyčistený a odmastnený povrch, môže vydržať aj viac ako polroka pri každodennom jazdení. Základom je teda vozidlo poriadne umyť, následne vyčistiť sklá alkoholovým čističom a nakoniec ich odmastniť. Kvalitné tekuté stierače väčšinou v rámci balenia (alebo s možnosťou dokúpiť) obsahujú čistič skla, ktorý sklo vyleští, odmastní a pripraví povrch skla na aplikáciu tekutého stierača. 

Zo skúsenosti v KV Detail vedia, že plnú funkčnosť má „stierač“ po 12-24 hod od aplikácie. Vtedy je na riadne vytvrdnutý a pripravený odpudzovať vodu.
 
Mimochodom, ak máte záujem o túto vodoodpudivú nanotechnológiu, kontaktujte KV Detail umyváreň sídliacu v bratislavskom Ružinove. Momentálne majú v ponuke aj akciu na zimnú prípravu vozidla, kde je aplikácia tekutých stieračov už zahrnutá v cene.