Používa systém „Ac2ated“,  neobvyklý prístup pre vysielanie zvuku v kabíne vozidla, ktorá je kombinovaná so zvukovou technológiou AMBEO Mobility spoločnosti Sennheiser, aby poskytla to, čo značky označujú ako „neuveriteľne podrobnú a živú zvukovú kulisu“. „V prípade Ac2ated Sound sme spojili najvyššiu úroveň odborných znalostí v oblasti akustiky, infotainmentu a dizajnu vozidiel,“ hovorí Helmut Matschi z koncernu Continental. 

Ako to funguje?

Technológia inšpirovaná spôsobom klasických strunových nástrojov. Continental prirovnáva túto technológiu k spôsobu, akým drevené telo hudobného nástroja funguje ako rezonančná komora na premietanie zvuku pri jeho hraní. V takom prípade vybrané povrchové plochy vo vnútri vozidla pomocou impulzov vibrujú ako membrána reproduktora a tým produkujú zvuk. Výsledkom je mimoriadne prirodzený zvukový zážitok pre cestujúcich.

Audiosystém bez reproduktorov

Načo je to dobré ?

Je pochopiteľné, ak si kladiete otázku „prečo“? Jednoducho to otvára nové možnosti. V porovnaní s klasickým reproduktorovým systémom má zvukové riešenie oveľa nižšiu hmotnosť a výrazne zníženú hlasitosť skrinky. Vďaka množstvu komponentov vážia bežné zvukové systémy ďaleko viac. Použitím už existujúcich povrchov je Ac2ated Sound výrazne efektívnejší a to aj na úspore miesta. Dosahuje zníženie hmotnosti medzi 75 a 90 percentami na rozdiel od existujúcich konvenčných systémov na trhu. Zníženie hmotnosti tiež prispeje k nižšej spotrebe vozidla alebo zvýši celkový dojazd, čo sa hodí najmä pre elektromobily. Potrebné je zdôrazniť aj úsporu materiálov, keďže využívaný hliník, uhlíkové vlákna, horčík a iné ľahšie ocele skrátka niečo stoja. Neviditeľná zvuková technológia zároveň dáva výrobcom automobilov slobodu konfigurácie interiéru a možnosť vytvoriť úplne nové koncepty čistého či minimalistického interiéru, pretože výrobcovia už viac nemusia brať ohľad na veľké plochy reproduktorov, ktoré zaberajú cenný priestor. 

So zaujímavým a ešte radikálnejším nápadom prichádza systém Harman Individual Sound Zones (ISZ), ktorý umožňuje každému cestujúcemu vo vozidle počúvať svoj vlastný zvuk bez použitia slúchadiel. Systém umožňuje cestujúcim počúvať ich vlastný zvuk bez toho, aby ostatných počuli. Vodič tak môže samostatne počúvať príkazy súvisiace s jazdou, napríklad navigačné pokyny alebo iné výstrahy z automobilu a to bez toho, aby rušili spolujazdcov. Trik spočíva v tom, že je viac menších reproduktorov, vysoko smerových, vrátane reproduktorov v obložení strechy a opierok hlavy. 

Audiosystém bez reproduktorov

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov