Počas tohto roka rodinu športových modelov BMW M3/M4 rozšíri variant kombi, na ktorý automobilka upozorňuje už dlhšie. V marci ukázala aj jeho zadnú časť bez maskovania. Aktuálne sme sa dozvedeli, že v príprave je aj vyladené kupé s už známym prívlastkom CSL. Prezradila to dvojica fotografií zverejnených na Facebooku.

Zábery si všimla stránka Carscoops, pričom zo sociálnej siete medzičasom zmizli. Publikovala ich bavorská automobilka omylom? To nie je jasné, no podľa dostupných informácií má vozidlo debutovať na podujatí Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Na pobreží talianskeho jazera Como sa má odohrať 20. až 22. mája.

Kompletné detaily o novinke sa teda pravdepodobne dozvieme zhruba o dva týždne. Na základe obrázkov zatiaľ vieme, že ostrejšia verzia kupé dostane veľké spojlery na oboch koncoch karosérie. Vzadu má byť aerodynamický prvok integrovaný do veka batožinového priestoru. Od klasickej verzie budú odlišné aj zadné svetlá, tie prídu s OLED technológiou a zaujímavou 3D grafikou.

Komplexne prepracovaná technika

Okrem týchto prvkov môžeme rátať so špecifickými diskami kolies a niekoľkými ďalšími detailmi. Keďže skratka CSL značí nižšiu hmotnosť, popri ľahučkých predných sedadlách nás neprekvapí odstránenie tých zadných. BMW však možno šetrilo na iných miestach.

Technická stránka prejde nepochybne viacerými úpravami, očakávame silnejšie brzdy, tuhšie naladený podvozok i výkonnejšie pneumatiky. Pod kapotou zostane trojlitrový biturbo šesťvalec. Bude nepochybne silnejší než vo verzii Competition, údajne môže dosiahnuť okolo 400 kW (544 k). Oficiálne čísla a ďalšie detaily sa asi dozvieme onedlho.

Zdroj: Carscoops