Príchod vrcholného BMW radu 5, inak povedané modelu M5, bolo vždy naplánované s odstupom jedného či dvoch rokov od premiéry bežnej päťky. Rovnako by to malo byť aj v prípade aktuálnej novinky, teda päťky s interným typovým označením G60. Najnovšia „eM-päťka“ by opäť mala dostať iný, vlastný kód, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o model G90.

Dizajnovo bude auto vychádzať z nedávno predstaveného sedanu a mriežku chladiča by malo zdielať s elektrickou i5 M60 (kvôli chladeniu bude samozrejme otvorená). Rovnaké by to malo byť aj so spätnými zrkadlami. Vzadu pribudne štvorica výfukov, ktorá je pre M5 typická od tretej generácie E39.

Možnú podobu M5 podľa nás pomerne presne vystihuje najnovšia počítačová ilustrácia známeho maďarského grafika, ktorý si hovorí X-Tomi.

Plug-in hybrid z XM

Čo sa týka pohonu, o 4,4-litrový benzínový osemvalec s dvojicou turbodúchadiel neprídeme. Prvotné informácie hovoria o maximálnom výkone viac ako 515 kW (700 koní), pravdepodobne sa však údaj môže zastaviť až na hranici 550 kW, 748 koní, ktoré dostala XM Label Red (prípadne na túto úroveň bude ašpirovať verzia M5 CS). Keďže pôjde o plug-in hybrid, na elektrinu M5 zvládne do 50 míľ, teda okolo 80 kilometrov.