Úprimne, aj keď má Duster Extreme zaujímavý názov, o extrémnu záležitosť rozhodne nejde. Aj tak však stojí za pozornosť, mieri totiž na zákazníkov vyžadujúcich nielen praktickú stránku veci, ale aj štýl. Dacia sa tak aj v modelovom rade Duster začína profilovať ako dodávateľ „prestížnejšieho tovaru“ s aspoň čiastočne reprezentatívnym charakterom. A to je pri Dacii pozícia, ktorá pre ňu bola až do príchodu verzií Stepway cudzia. Duster Extreme ide ešte ďalej a prináša prvky, o ktoré je dnes stále väčší záujem.

Špeciálna edícia Duster Extreme prichádza so všetkými štandardnými funkciami výbavy Prestige (vrátane automatickej klimatizácie, informačného a zábavného systému Media Nav Evolution s 8-palcovou dotykovou obrazovkou a vysokej stredovej konzoly s ďalšími dvoma USB portami pre cestujúcich vzadu) a pridáva bezkľúčové ovládanie a kamerový systém Multi-view.

V oranžovej línii

Duster Extreme je v podstate štýlovou nadstavbou nad výbavou Prestige a navonok ho bezpečne spoznáte podľa oranžových detailov na prednej maske chladiča, krytoch spätných zrkadiel, strešných lyžinách a veku batožinového priestoru. Exkluzívne pre Duster Extreme sú v cene vyčlenené aj čierne lakované hliníkové disky Tergan (v cenníku príslušenstva inak stoja 169 eur). Kabína dostala oranžové prešívanie čalúnenia, oranžové detaily na výduchoch klimatizácie, stredovej lakťovej opierke vpredu, paneloch dverí a na stredovej konzole.

Najdrahším Dusterom Extreme je paradoxne verzia s manuálnou prevodovkou. Pohon 4x4 totiž Duster nevie kombinovať s "automatom".

Na pohon najlepšie vybaveného Dustera sú k dispozícii všetky motorizácie, základom za 16 440 eur je teda „predokolka“ s litrovým trojvalcom TCe 90 4x2, zatiaľ čo vrchol ponuky predstavuje benzínová verzia TCe 150 4x4 za 20 540 eur. Ak by ste k nej chceli „automatickú“ prevodovku, musí vám stačiť len predný pohon, ušetríte však 350 eur. Nová výbava je už k dispozícii aj na Slovensku.

zdroj: Dacia

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov