OĽaNO sa obhajuje s tým, že sa v danej problematike nevyzná, a preto si najalo sprostedkovateľa. Hnutie, ktoré sa často označuje ako protikorupčné, zároveň hovorí, že sa rozhodlo pre potreby kampane nakúpiť zhruba 50-ročné autá Fiat 500, a to z ušetrených peňazí, ktoré mu ostali v rámci štátneho príspevku.

„Vzhľadom na to, že v hnutí interne nedisponujeme ľuďmi, ktorí sa v agende spojenej s dovozom starých áut zo zahraničia vyznajú, pre celú byrokraciu spojenú s ich dovozom a prihlásením sme si najali firmy, ktoré nám odporučili viacerí ľudia, ktorí sa dlhodobo venujú dovozu starých áut zo zahraničia,“ uviedol pre Aktuality.sk hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky.

O situácii v súvislosti s úplatkom vraj nemá OĽaNO žiadne informácie a vyzýva na dodržiavanie zásady "padni komu padni". Aktuality.sk kontaktovali priamo aj konateľa firmy, ktorú na prihlásenie áut splnomocnilo OĽaNO. Ten o korupcii nič nevie a zároveň sa vyjadril, že úlohou potvrdil ďalšieho nemenovaného muža. Štyri autá Fiat 500 mali byť prihlasované v Senci.

Vyšetrovanie beží

Polícia medzičasom pre Aktuality.sk potvrdila, že prípad vyšetruje. "Aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie z dôvodu neprítomnosti vyšetrovateľa, ktorý túto trestnú vec vyšetruje,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku policajného prezídia.

OĽaNO chce autá Fiat 500 využiť v kampani pred parlametnými voľbami. Majú vraj symbolizovať autá obyčajných ľudí.

Zároveň majú podľa predstaviteľov OĽaNO pripomínať boj s mafiou, keďže ide o taliansky automobil, pričom práve v tejto krajine mali dlhodobo problémy s organizovanými zločinom a podsvetím. Dokopy malo hnutie získať desiatky takýchto áut, a to aj rovno z Talianska.

Zdroj: Aktuality.sk