Solterra bude nové čisto elektrické SUV nižšej strednej triedy a zároveň pôjde o prvý model značky postavený na globálnej platforme e-Subaru, ktorá je určená pre batériové elektromobily. Danú platformu Subaru nevyvinulo samo, ale spoločne s Toyotou, s ktorou má už dlhoročnú spoluprácu. Obe strany tak priložili ruku k dielu a vytvorili úplne novú platformu. Tá umožní efektívne zavedenie rôznych typov elektromobilov, a to kombinovaním viacerých modulov a komponentov. 

Toyota pomáhala aj so Solterrou

Výsledkom spolupráce daných automobiliek však nebola len platforma ale aj samotné SUV Solterra. Toyota sa totiž podieľala aj na produktovom plánovaní, dizajne či hodnotení výkonnosti nového elektrického Subaru. Novinke nebude chýbať ani pohon všetkých kolies, s ktorým má Subaru dlhoročné a bohaté skúsenosti. Na druhej strane, Toyota ponúkla svoje know-how ohľadom elektrifikovaných vozidiel. Subaru sa roky snaží o čo najlepšiu pasívnu bezpečnosť a stabilitu svojich vozidiel a inak to vraj nebude ani v prípade Solterry. 

Napriek tomu, že Subaru je japonská automobilka, pri hľadaní názvu pre svoje nové SUV sa inšpirovali španielčinou. Názov Solterra totiž vznikol spojením slov „sol“ a „terra“, čo v preklade znamená „slnko“ a „zem“. Automobilka toto meno zvolila aj na znak úcty k matke prírode s cieľom ďalej zlepšovať spôsob spolunažívania s ňou. Novinka sa začne predávať v polovici roka 2022 a na rozdiel od športového BRZ sa dostane aj na európsky trh. 

zdroj, foto: tlačová správa