Fiat po úspechu novodobej 500 prišiel s deriváciami tohto auta s označením 500L či 500X. Práve druhý menovaný model obohatil naše trhy v roku 2014, v predaji je tak už dlhých osem rokov. Mnoho iných automobilek by po takej dobe dávno predstavilo nástupcu, v prípade 500X sa ho však nedočkáme skôr ako v roku 2024. Prvú modernizáciu absolvoval crossover päťstovky v roku 2017, aby o rok na to mohol prísť s ďalšími decentnými zmenami. Tentoraz tu máme ďalší, tak trochu väčší facelift.

Zatiaľ je tu teda modernizácia s novou maskou, kde pribudlo veľké logo 500. Inak to bude vyzerať aj vzadu. Odporúčal sa klasický okrúhly znak, ktorý bol nahradený nápisom FIAT. Tou najväčšou novinkou by však malo byť predstavenie mild-hybridnej pohonnej jednotky s technikou z Jeepu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Nový motor, ale stále s mild-hybridom

Pod kapotou by sme mali teda spoznať zážihový štvorvalec 1.5 Firefly s preplňovaním, ktorý bude spojený s elektromotorom v novej 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovke. Slabšia verzia by mala mať 96 kW (130 koní), silnejšia až 118 kW (160 koní). Podľa zdroju by sme mali nové autá vidieť v predaji od leta 2022.

Zdroj: stellantisfans.sk