„V budúcnosti zostaneme oddaní stavať autá pre entuziastov. Sú autá, kde autonómny režim dáva zmysel a ostatné nie," hovorí futurologička Fordu, Sheryl Connellyová.

Minimálne automobilka Ford však v budúcnosti na nadšencov štyroch kolies nezabudne. „V budúcnosti zostaneme oddaní stavať autá pre entuziastov. Sú autá, kde autonómny režim dáva zmysel a ostatné nie, hovorí futurologička Fordu, Sheryl Connellyová. Na mysli má najmä športové autá, ktoré vyrába divízia Ford Performance.

Autonómne autá do roku 2021

Modrý ovál momentálne testuje flotilu bezpilotných modelov Fusion Hybrid v Kalifornii, Michigane a Arizone. Nedávno dokonca vstúpil do aliancie so spoločnosťami Google, Volvo, Uber a Lyft, aby urýchlil vývoj autonómnej technológie. Cieľom skupiny je vytvoriť do roku 2021 masovo dostupné autonómne autá.


Na druhej strane, Ford nezabudne na vodičov, ktorí majú radi auto pod kontrolou. Ford Performance pracuje na nových športových autách so skratkami ST, RS a GT. K vydareným autám ako Ford Focus RS, Shelby Mustang GT350 o chvíľu pribudne aj superšport Ford GT. Forďácke autá pre vodičov tak nevymrú.


Zdroj: carscoops