Odlíšiť sa a patrične zaujať – tak znie základné pravidlo obchodu s autami. Ako sa hovorí, oči kupujú, takže ponuka jednotlivých automobiliek sa aj dnes snaží zaujať všemožnými spôsobmi. A jedným z aktuálnych trendov je práve tvorba rôznych retro edícií spomínajúcich na pôvodné verzie legendárnych modelových radov. Ford má s podobnými špeciálnymi edíciami dlhoročnú tradíciu a tak asi neprekvapí, že to skúša aj pri modeli Bronco. Treba však uznať, že v tomto prípade má skutočne na čo nadväzovať a jeho príznačne nazvaná retro edícia Bronco Heritage Edition má niečo do seba.

Súčasťou retro edície je aj "ľahšia" verzia Bronco Sport. 

Na vlne retra

Ford Bronco Heritage Edition kopíruje recept, podľa ktorého dnes „varí“ viac automobiliek a evidentne funguje. Vezme aktuálny model, na jeho technike pochopiteľne takmer nič nezmení, no po vizuálnej stránke z neho urobí skoro dobový originál, ktorý autu kedysi priniesol slávu. Pre príklady pritom nemusíme chodiť ďaleko, samotný Ford takto zatraktívnil aj niekoľko verzií svojho Mustanga. Že retro medzi zákazníkmi frčí, dokazujú aj novodbé modely inšpirujúce sa tvarmi svojich dávnych predchodcov. Dobrým príkladom je Jeep Wagoneer, či napríklad nemecký VW ID.Buzz.

Bronco Heritage Edition prináša vizuálne prvky typické pre jeho prvú verziu, nájdeme tu preto výraznú bielu masku, bielu strechu, retro nápisy, iné disky, či inak čalúnený interiér. Aj tu je samozrejme k dispozícii upravený zvýšený podvozok, inak zostáva všetko pri starom. A to je dobre. Aj retro edíciu poháňa štvorvalec 2.3 EcoBoost alebo výkonnejší šesťvalec 2.7 EcoBoost. Okrem traadičného Bronca upravil do retro vzhľadu aj SUV Bronco Sport. Či sa uvedené edície dostanú aj na trhy EÚ, nie je momentálne známe.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov