Žiadna nuda nehrozí

Spolupráca dvoch spoločností už splodila niekoľko skvelých stavebníc, či už to sú tradičné skladačky, alebo technicky prepracované typy zo série Lego Technic. Do výzvy Porsche sa zapojil fotograf Dominic Fraser, ktorý vlastnoručne pretvoril ikonické snímky modelov Porsche do kockatej reality. “Mal som dom plný fotoaparátov, ktoré ale nič nefotili, a to ma už skutočne štvalo. Chcel som totiž niečo tvoriť. Miesto toho, aby som nerobil nič, som radšej použil modely zo série Lego Speed Champions a pokúsil som sa napodobniť ikonické fotografie z motoršportu,” komentuje svoj počin autor fotografií. Jeho práca však neostala iba pri zložení autíčok. K nim musel poskladať aj odpovedajúce pozadie, aby fotografie imitovali svoje predlohy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Fraser spracoval niekoľko ikonických obrázkov. Najlepšími sú bez pochýb obrázky zachytávajúce atmosféru pretekov 24h Le Mans, v ktorých sú dokonca aj mechanici v boxoch. Ďalej tu nájdeme dobovú reklamu na 911 Turbo, v ktorej letí vzduchom a takisto aj legendárny prototyp 917K na štarte v Goodwoode.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Skúsite to aj vy?

V galérii nájdete aj “behind the scenes” obrázky, ktoré ukazujú, koľko úsilia do tohto projektu fotograf vložil. Ak máte doma automobilovo motivovanú stavebnicu Lega, skúste pretvoriť nejaký obrázok z reálneho sveta do toho kockového aj vy a pošlite nám váš výtvor na info@topspeed.skNajlepšie zverejníme na našom Instagrame!