Od založenia samostatnej divízie Genesis koncern Hyundai intenzívne na budovaní jej imidžu. Súčasťou tejto snahy sú aj rôzne koncepty, ktoré naznačujú možné budúce smerovanie značky. Momentálne evidentne zvažuje prípravu honosného kupé. Vlani to načrtla štúdia s jednoduchým označením X, teraz v New Yorku debutoval odvodený exponát nesúci prívlastok Speedium Coupe.

Napriek tomuto označeniu nemožno novinku označiť za klasické kupé, na rozdiel od minuloročného vozidla. Strešná línia je totiž natiahnutá až po koniec karosérie. Skôr by sa teda hodil termín „shooting brake“, ktorý už viaceré automobilky oficiálne používajú. Silueta nie je jediným rozdielom oproti pôvodnému konceptu X.

Genesis X Speedium Coupe má špecifické disky kolies, spod ktorých vykúkajú žltozelené brzdové strmene. Vzadu zaujme výrazným integrovaným spojlerom, difúzorom a absenciou výfukových koncoviek. Tá naznačuje elektrický pohon, čo potvrdzuje pevná výplň prednej masky lemovanej diódovými linkami prepájajúcimi predné svetlá.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Genesis bude v roku 2030 plne elektrický

O technickej stránke sme sa nedozvedeli nič, kórejská automobilka si pre seba nechala aj vzhľad interiéru. Najdôležitejšia bola v tomto prípade dizajnová stránka. Speedium Coupe je odvážna vízia dvojdverového elektromobilu, ktorá má naznačovať vzhľad všetkých budúcich batériových modelov značky Genesis. Tá plánuje v roku 2030 kompletne prejsť na elektrický pohon. Nie je vylúčené, že jedným z členov jej chystaného portfólia bude originálne kupé.

Zdroj: Hyundai