Honda CR-V patrí medzi pionierov segmentu, ktorý dnes kraľuje mnohým trhom sveta. Od roku 1996 vznikalo toto SUV v piatich evolučných podobách. Tú aktuálnu predstavila automobilka v roku 2016, v najbližších mesiacoch preto môžeme očakávať debut nástupcu. Jeho približný vzhľad už dnes poznáme.

Pred niekoľkými dňami prebehol internetom obrázok z patentovej žiadosti, ktorý mal zachytávať budúci typ CR-V. Jeho autenticitu stopercentne potvrdiť nevieme. No všetko nasvedčuje tomu, že nejde o žiaden podvod. Preto na základe tohto materiálu vytvoril pravdepodobnú podobu vozidla pre portál Kolesa.ru grafik Nikita Chuicko.

Honda CR-V nasledujúcej generácie sa dizajnovo vyberie podobným smerom ako jej menší súrodenec HR-V. Dostane štíhlejšie LED svetlomety, ktoré sú napojené vo vrchnej časti na mohutnú masku chladiča. Diódy tvoria aj koncové svetlá lemujúce zadné okno a zasahujúce do piatych dverí.

Termín premiéry zatiaľ nepoznáme

SUV pôsobí na neoficiálnych vizualizáciách moderne a uhladene. Oproti súčasnej verzii bude mať hranatejšie tvary a podľa nepotvrdených informácií aj štedrejšie exteriérové rozmery. Žiadne čísla zatiaľ známe nie sú. O technike sa šušká akurát to, že na európskych trhoch bude Honda CR-V dostupná výhradne s hybridnými vnútornosťami

Architektúra pohonu by mala byť rovnaká ako v menšom type HR-V, očakávame elektromotor na každej náprave a pod kapotou benzínový spaľovací agregát pracujúci najmä ako generátor. Vzhľadom na hmotnostné rozdiely medzi dvomi SUV však Honda pravdepodobne siahne po väčších a výkonnejších komponentoch. Viac zatiaľ nevieme, jasný nie je ani termín svetovej premiéry.

Zdroj: Kolesa.ru