Hyundai predstavil štúdiu s dlhým rázvorom, krátkymi prevismi vpredu a vzadu alebo so širokou maskou chladiča. To všetko prezrádza dynamický podtón značky, ktorá sa snaží v poslednom čase hrať aj na túto nôtu. Veď prvá lastovička v podobe i30 N je naozaj vydareným hothatchom.

Automobilka Hyundai sa snaží priniesť na trh aj viac dynamické vozidlá, koncept Le Fil Rouge s dlhým rázvorom a krátkymi prevismi to dokazuje aspoň dizajnovo.

Prvky štúdie Le Fil Rouge podľa značky budeme vídavať na všetkých nových budúcich modeloch, či už pôjde o malý hatchback, sedan alebo SUV. Nie všetko však bude na všetkých typoch. Minimálne dlhý rázvor a krátke previsy budú na malých hatchbackoch absentovať, predná maska môže byť s prvkami nárazníka jedným z hlavných dizajnových bodov budúcich automobilov Hyundai.

Interiér nie je až tak futuristický, ako iné dizajnové štúdie iných automobiliek, zaujímavé sú výplne dverí.

Hyundai s touto štúdiou odkazuje na koncept Coupe z roku 1974. Ten síce mal výrazne hranatejšie tvary, avšak proporčne je to naozaj podobný koncept. Stačí si pozrieť na dlhú prednú kapotu, dlhý rázvor alebo krátke previsy s presklenou karosériou. Nakoniec sme zvedaví, ktoré dizajnové prvky prinesie štúdia do reálneho sveta.

Zdroj foto: Hyundai

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov