Tento rok prichádza oficiálne aj na slovenský trh. Hyundai Staria je skutočne neobvykle vyzerajúce vozidlo, ktoré si na ceste s iným automobilom nespletiete. Donedávna sme tu mali Hyundai H-1, ten ale svojimi tvarmi takto výstredný nebol. A Staria vedľa neho vyzerá ako z iného sveta.

Ale poďme na to ocenenie. Hlasovanie Best Cars organizuje známy nemecký magazín Auto Motor und Sport a v mori podobných súťaží má stále svoju váhu. O víťazoch totiž rozhodlo 101 550 čitateľov tohto časopisu a Staria uspela v konkurencii 15 ďalších modelov, čo asi nepotrebuje ďalší komentár.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

U nás len s automatom

Hyundai Staria je k dispozícii v dvoch rôznych konfiguráciách a to buď s luxusnými sedadlami ako 7-miestna verzia, alebo ako „prepravník“ v 9-miestnej verzii. V tomto roku prichádza aj na náš trh s motorom 2.2 CRDI a výkonom 130 kW (177 koní). Diesel je kombinovaný s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom 4x4. Už v sérii budete mať kompletne diódové svetlá, indukčné nabíjanie telefónu, asistenčné systémy Hyundai Smart Sense či automatickú klimatizáciu. Slovenskú cenu značka zatiaľ nezverejnila, v susednej Českej Republike ale vozidlo štartuje na 950 tisíc českých korún, čo je približne 40 200 eur.

Zdroj: Hyundai TS