Odpoveď necháme na vás, no dovolíme si tvrdiť, že k tým najkrajším v histórii určite patrí. A zároveň mierne šokuje. Zmena dizajnu je totiž taká radikálna, že nevyzerá ako facelift ale kompletne nová generácia.

Krása a elegancia

Dominantným prvkom je horizontálny svetelný pás LED v prednej časti, ktorému automobilka hovorí The Seamless Horizon Lamp. Ide o súčasť nového dizajnového jazyka značky, pričom tento prvok sme mohli vidieť už aj na novej Kone, sedane Grandeur či dodávke Staria. Spomínaný pás zahŕňa denné, stretávacie, diaľkové a aj hmlové svetlá.

Zadné svetlá sú taktiež prepojené horizontálnym pásom, pričom zobrazujú písmeno H. V zadnej časti okrem toho nájdeme aj jemný spojler, ktorý sa snaží zdôrazniť športový charakter. Ten ešte umocňuje verzia N-Line, ktorá ponúka nielen 19-palcové disky ale aj štyri koncovky výfuku. Zmenou prešli aj oba nárazníky, ktoré dodávajú autu na agresivite a skvelo dotvárajú celkový dizajn vozidla, ktorý sa riadi heslom „zmyselná športovosť“.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Panoramatický zakrivený displej

Nemalé zmeny prebehli aj v interiéri. Nová Sonata dostala panoramatický zakrivený displej, ktorý pozostáva z dvoch 12,3-palcových obrazoviek a pripomína BMW iDrive 8. Zároveň ide o prvé vozidlo značky, ktoré sa týmto displejom môže popýšiť. Určite však treba Hyundai pochváliť aj za to, že v interiéri nechal aj fyzické tlačidlá na ovládanie základných funkcii. Celkovo interiér pôsobí veľmi moderne a elegantne. 

Čo sa týka motorizácii a technických parametrov, tie automobilka vo svojej tlačovej správe neuvádza, a tak budeme musieť počkať do 30. marca, kedy Hyundai ukáže novinku na Výstave mobility v juhokórejskom Soule. Pod kapotou by sa však mal objaviť preplňovaný štvorvalec s objemom 2,5 litra a výkonom 290 koní a hovorí sa aj o pohone 4x4. Čo sa týka Slovenska, o príchode novej Sonaty na náš trh nie je ani chýru ani slychu a tak nás tento model pravdepodobne zase obíde.

Zdroj: Hyundai