Prejdú diaľnicou aj bez známky

Ako uviedol pre agentúru TASR Martin Petro z rezortu dopravy, motoristi majú mať možnosť zadarmo využívať úsek R1 od prípojky Sládkovičovo po prípojku Dolná Streda. Nebola by tak potrebná diaľničná známka, za ktorú sa platí v najdlhšej 365-dňovej verzii 60 eur. Ak chcete známku na 30 dní, zaplatíte 17 eur. Desaťdňová stojí 12 eur.

Ministerstvo priznáva, že uzatvorený most v Seredi spôsobuje ťažkosti tamojším obyvateľom. "Chceme vyjsť v ústrety občanom, ktorým uzavretý most výrazne skomplikoval život. Verím, že táto dočasná výnimka by prispela k zlepšeniu dopravnej situácie počas úplnej uzávery mosta nielen v Seredi, ale aj v okolí," okomentoval minister dopravy Pavol Lančarič.

Navrhovanú zmenu musí ešte schváliť polícia, úradníci chcú celý schvaľovací proces urýchliť, aby zmena mohla začať platiť už čoskoro. "Zo zákona má polícia na vyjadrenie 30 dní, urobíme však všetko pre to, aby poslali stanovisko čo najskôr. Samozrejme, veríme, že bude súhlasné," cituje agentúra TASR štátneho tajomníka ministerstva dopravy Jaroslava Kmeťa.

Zdroj: TASR / Pluska

Foto: seredonline