Základom novej motorizácie Avengeru je opäť preplňovaný trojvalec s objemom 1,2 litra, ktorý kvôli prevádzkovej efektivite pracuje v Millerovom cykle s oneskoreným zatváraním sacích ventilov. Produkuje rovných 100 koní a krútiaci moment 205 newtonmetrov.

Pohonná jednotka je spojená s novou 6-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou e-DCS6, do ktorej je integrovaný malý elektromotor s maximálnym výkonom 21 kilowattov (teda 29 koní) a krútiacim momentom 55 Nm.

Systém pracuje so 48-voltovou architektúrou a do okruhu je pripojená malá prídavná lítiovo-iónová trakčná batéria. Jeep neuvádza jej kapacitu, ale hovorí, že ak napríklad v meste pri jazde v kolóne neprekročíte rýchlosť 30 kilometrov za hodinu, bude vám jej energia stačiť na zhruba kilometer v čisto elektrickom režime.

Zároveň automobilka dodáva, že auto by malo byť schopné jazdiť v mestských podmienkach viac ako 50 percent času v 100-percentne elektrickom režime, aj keď je samozrejme nutné dodať, že „čas“ nie je to isté ako prejdená vzdialenosť. O niečo viac naznačuje informácia o znížení spotreby Avengeru e-Hybrid o 15 percent v porovnaní s autom bez systému MHEV.

Aby sme boli konkrétni... Základný Avenger 1.2 turbo s manuálom má priemernú spotrebu podľa metodiky WLTP 5,6 litra benzínu na 100 kilometrov. V prípade e-Hybridu Jeep uvádza hodnotu 5,1 litra benzínu na 100 km. So 44-litrovou nádržou by mal mať tento model teoretický dojazd viac ako 860 kilometrov.

Nový hybridný Avenger zvládne akceleráciu z miesta na 100 km/h za 11 sekúnd, čo je o štyri desatiny horší čas v porovnaní s čisto benzínovým prevedením, maximálnu rýchlosť Jeep zatiaľ neuvádza. Novinkou vo výbave je veľké strešné okno Open-Air Sky Roof alebo kožou čalúnené sedadlá s masážnou funkciou pre vodiča.

Jeep Avenger e-Hybrid rozoznáte na ceste od súrodencov vďaka zelenému písmenu „e“ na ľavej strane veka batožinového priestoru a na jeho predaj ani nebudete musieť dlho čakať. Na trhu by mal byť dostupný od konca tohto mesiaca.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

zdroj: Jeep