Najmenší člen rodiny Jeep debutoval v roku 2014. Po štvorročnej kariére prešiel typ Renegade modernizáciou a aktuálne by podľa priemerného životného cyklu mal byť za dverami jeho nástupca. Ten však pravdepodobne tak skoro nepríde. Renegade totiž čaká ďalší facelift, po ktorom má ešte nejaký čas vydržať na trhu.

Na omladenú verziu amerického drobca láka brazílska pobočka automobilky. Nie je to veľké prekvapenie, na tamojšom trhu je tento Jeep najpopulárnejším kompaktným SUV. Jeho ďalšiu evolúciu zachytáva jedna fotografia a krátke video.

Obrazový materiál o chystaných zmenách veľa neprezrádza. Z vozidla vidieť niektoré detaily, ako je štítok Trail Rated či označenie pohonu 4x4, na kompletných záberoch však tvary karosérie kryje kamufláž. Dizajnové úpravy budú pravdepodobne len kozmetické.

Nový motor na benzín alebo etanol

Pre najväčší juhoamerický trh avizuje Jeep motor T270, čo je prepĺňaný zážihový štvorvalec s objemom 1,3 litra. Ten poznáme aj z našich končín. Na brazílskej pôde však bude dodávaná jeho špecifická verzia, ktorá vie okrem benzínu spaľovať aj etanol. Podľa natankovaného paliva dosahuje maximálny výkon 132 kW (180 k) alebo 136 kW (185 k).

Premiéra inovovaného SUV sa odohrá v prvom kvartáli nasledujúceho roka. Odhalenie prebehne v Brazílii, následne bude omladený Renegade uvádzaný na svetové trhy. Detaily týkajúce sa európskej palety pohonných jednotiek sa tak dozvieme až o niekoľko mesiacov.

Zdroj: auto.cz