Nová štvorkolka pre Avenger v základe vychádza z verzie e-Hybrid, ktorá využíva 1,2-litrový preplňovaný trojvalec s výkonom 136 koní a šesťstupňovú dvojspojkovú automatickú prevodovku s integrovaným elektromotorom naladeným na 21 kW, teda 29 koní.

V prípade Avergera 4xe výrobca pridáva druhý malý elektromotor s identickým výkonom 29 koní pre pohon zadných kolies, ktorý ale bude fungovať len pri istých špecifických podmienkach. V rýchlostiach nad 90 km/h sa úplne odpojí a z malého Jeepu je opäť auto s pohonom prednej nápravy.

Naopak do 30 km/h máte pod sebou auto, ktoré vždy využíva trakciu 4x4 a v rozmedzí od 30 do 90 km/h sa zadný elektromotor pripojí len sporadicky, podľa potreby. Jeho skromným parametrom pomáha redukčná prevodovka s pomerom 22,7:1, ktorá znásobí krútiaci moment prenášaný na zadné kolesá na 1900 Nm.

Jeep hovorí, že to všetko stačí na 40-percentné svahy v teréne, ale len 20-percentné stúpania, ak majú predné kolesá nulovú trakciu.

Aby sa Avenger 4xe lepšie cítil mimo asfalt, dostal o 10 milimetrov zvýšenú svetlú výšku na finálnych 210 mm, takže teraz môže oficiálne do vody s hĺbkou 400 milimetrov. K tomu by sme mohli dodať tiež predný nájazdový uhol 22 °, zadný vychádza na 35 ° a prejazdový Jeep uvádza 21 °.

Dôležité je tiež povedať, že prevedenie 4xe dostalo vyspelejšie viacprvkové zavesenie kolies zadnej nápravy, ktorá by mala vylepšiť jazdné vlastnosti aj na bežných cestách a vodič dostane k dispozícii štyri režimy (Auto, Snow, Sand and Mud, Sport), ktoré mu pomôžu s využitím dostupnej techniky podľa aktuálnych podmienok.

Len pre úplnosť dodávame, že takto motorizovaný Avenger zvládne zrýchlenie z miesta na stovku za 9,5 sekundy a Jeep uvádza maximálnu rýchlosť 194 kilometrov za hodinu, čo je o 10 km/h viac v porovnaní s e-Hybridom.

Automobilka uvedie novú verziu na trh v priebehu posledného kvartálu tohto roka a počítajte tiež s tým, že dostanete možnosť vybrať si z dvoch nových výbav Upland a Overland. Ceny ale momentálne ešte nepoznáme.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

zdroj: Jeep