Pocta

Doplnil aj štipľavú poznámku o kopírovaní. S absolútnou gráciou, typickou pre taliansku značku, jasne vyjadril, čo si o konkurentoch Aston Martin a McLaren myslí. “Napodobňovanie je ten najlepší druh lichotenia. Sme polichotení.” Myslel tým hlavne prichádzajúci Aston Martin Vanquish Vision a McLaren takisto nezaostáva. Pod názvom Track 25 sa skrýva plán na uvedenie až 18 nových typov (vrátane nástupcu ohromného typu P1). Obe konkurujúce značky sú pripravené spojiť benzínové motory s elektromotormi. No Ferrari ani zďaleka nespí.

Na rozdiel od McLarenu a Astonu Martin si motory v F1 aj samé navrhuje a stavia (respektíve nie je iba sponzor, ako napríklad Aston). Skúsenosti teda má a môžeme očakávať, že výkonnejšia verzia F8 Tributo už bude disponovať hybridnou technológiou. A netreba zabúdať na čisto elektrickú konkurenciu, ktorá ponuka ešte väčšiu exkluzivitu ako spomínané značky. Schválne, ak niekto zachytíte Rimac alebo Pininfarina Battista na bežnej ceste, pošlite nám fotku na náš Instagram a my vám pošleme výhru. Na to budete potrebovať ale nesmierne šťastie.

Jedno je isté. Každý sa naučí rozpoznávať jasne červené Ferrari už ako dieťa. Je to jednoducho ikona, ktorá tu miesto bude mať vždy a tlačí rivalov na hranu. A to je pre nás nadšencov skvelé divadlo.