Moderná reinkarnácia ikony menom Land Rover Defender debutovala vo veľkom vyhotovení 110, neskôr prišiel kratší trojdverový variant 90. Paletu má ešte doplniť natiahnutý model 130. Z neho by údajne mohol byť odvodený pick-up, Angličan však dostane aj otvorenú verziu. Jej výrobu chystá holandská spoločnosť Heritage Customs.

Textilná strecha a upravené detaily

Za týmto menom stojí známy dizajnér Niels van Roij, ktorý už pracoval na viacerých vozidlách z koncernu JLR. Najnovší prírastok v tejto rodine sa volá Valiance Convertible. Jeho základom je Defender 90, z ktorého firma odreže pevnú strechu a nahradí ju textilnou s čiastočne elektrickým ovládaním.

Kabriolet zatiaľ existuje len v počítači, resp. na papieri. Vzniknúť má z neho len päť exemplárov. Heritage Customs ich plánuje zmontovať počas roka 2022, pričom záujemcov ponúka na výber z troch rôznych dizajnových vyhotovení. Popri plátenom zvršku Land Rover dostane aj špecifické kolesá s priemerom 20 alebo 22 palcov, množstvo modifikovaných detailov či prečalúnený interiér.

Kabriolet stojí 138-tisíc bez dane

Štýly otvoreného vozidla sa volajú Cote d’Azur, Solihull Sand a Kokkini Paralia. Rozsahom zmien sa mierne líšia, no firma si za všetky pýta zhodne 138-tisíc eur bez dane. Podľa informácií na stránke táto suma už obsahuje východiskový Defender 90 stojaci 65-tisíc. To zhruba zodpovedá jeho základnej cene, malo by teda ísť o model D200.

Valiance Convertible tak asi štandardne dostane naftový trojlitrový šesťvalec dosahujúci výkon 147 kW (200 k). No sme si takmer istí, že ak by niekto chcel odrezať strechu z off-roadu vybaveného iným motorom, ľudia z Heritage Customs mu želanie splnia.

Zdroj: auto.cz

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov