1000 zamestnancov skončí

Pandémia narobila veľké škody vo svete. Vybláznila sa nielen na ľudských životoch, ale aj na ekonomike. Patrične si to odniesli aj automobilky, pre ktoré korona kríza predstavuje obrovské straty, a tak začali šetriť. To u značiek spustilo lavínu prepúšťania, ktorá nikoho neteší. Najnovšie už prepúšťa aj Bentley. To sa plánuje rozlúčiť až s 1000 zamestnancami, čo predstavuje zhruba štvrtinu ich pracovnej sily. Značka údajne uviedla podmienky dobrovoľného prepúšťania, no nevylučuje ani povinné prepúšťanie. Veď, kto by chcel dobrovoľne prísť o prácu. 

„Je to nevyhnutný krok, ktorý musíme spraviť na zabezpečenie práce pre väčšinu zamestnancov, ktorí ostanú a dodať stabilný bussines model pre budúcnosť, prostredníctvom našej Beyond100 stratégie,“ povedal predseda a generálny riaditeľ Bentley, Adrian Hallmark. Ak sa pýtate, aká je stratégia Beyond100, tak má za úlohu spraviť z Bentley lídra v oblasti luxusnej mobility na ďalších 100 rokov. Veru, odvážny plán. Napriek tomu, že pandémia výrazne otriasla automobilkou, Hallmark dodal, že koronavírus vraj nebol hlavnou príčinou tohto opatrenia, ale urýchľovač. 

Nie len Bentley, ale celkovo britský automobilový trh utrpel v dôsledku pandémie veľké straty. V máji klesol medziročný predaj nových automobilov na tomto trhu o 89 %, pričom v apríli až o 97 %. 

Zdroj: reuters.com