AMG GT 63 S E Performance je tak trochu kontroverzný vrchol štvordverového modelu GT. Má neuveriteľných 843 koní a 900 newtonmetrov aj vďaka elektromotoru, ktorý asistuje štvorlitrovému osemvalcu, kvôli dodatočne elektrifikácií však váži neskutočných 2380 kg. Ešte menej uveriteľný je oficiálny čas akcelerácie z miesta na stovku – tento stroj to zvládne za 2,9 sekundy a má maximálnu rýchlosť 316 km/h, teda o symbolický jeden kilometer za hodinu viac ako „bežné“ AMG GT S 4Matic+.

Práve tento stroj si môžete momentálne u Mercedesu objednať s paketom nazvaným F1 Edition, ktorý pripomína nielen 55. výročie športovej divízie AMG, ale triafa do domácej konkurencie aj tým, že pripomína účasť firmy v šampionáte formule 1.

Už v základe dáte za 63 S E Performance pekne tučných 208 434 eur, teda o 23 244 eur viac ako stojí štandardné AMG 63. Ak ale budete chcieť balíček s názvom F1 Edition, pripravte si ďalších 24 tisíc eur a zase tak veľa toho nedostanete.

Súčasťou tohto modelu je pevné zadné krídlo, nálepky AMG s červenými detailmi a sivý lak Alpine, 21-palcové čierne disky a aerodynamický paket. Jeho súčasťou je prepracovaný difúzor v zadnom nárazníku, modifikovaný predný nárazník s výraznejším spodným spojlerom ale tiež upravené podbehy predných kolies.

Bez príplatku máte tiež pakety AMG Night Exterior a AMG Night II, ktoré menia pôvodný odtieň mnohých drobností na čiernu, a to sa týka i koncoviek výfukového systému či ozdobných líšt. Podobné zmeny čakajte tiež v interiéri, ktorý vás privíta čiernym koženým čalúnením s kontrastným červeným prešívaním, červenými bezpečnostnými pásmi a hromadou čierno-červenej karbónovej dekorácie.

A aby sa vám na ten drahý kus techniky v garáži príliš neprášilo, Mercedes vám na cestu „zadarmo“ pribalí ochrannú plachtu s logom F1, ktorá je antistatická a z vnútornej strany potiahnutá z mäkkého flanelu.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Mercedes