LC 500 malo premiéru v roku 2017, pričom Lexus má celkom sympatický zvyk. Každý rok prichystá isté vylepšenia a výnimkou nie je ani auto modelového roka 2023. Jednou z kľúčových zmien je pevnejšie odpruženie, ktorého cieľom je poskytnúť vodičovi lepšiu spätnú väzbu. Úpravy na podvozku zlepšili citlivosť riadenia a umožňujú lineárnejšiu odozvu vo volante. Tak to aspoň tvrdí Lexus. 

K dispozícii je tiež športový paket, ktorý obsahuje samosvorný diferenciál typu Torsen, tlmiče od Yamahy, lepšie brzdové obloženie, 21-palcové kované disky kolies či rozsiahlejšie alcantarové čalúnenie. K novinkám pripravovaného modelového roka patrí aj nová príplatková plátenná strecha vo farbe Cloudburst Gray, ak dáte prednosť kabrioletu. Jej zloženie či rozloženie pritom trvá len 15 sekúnd a je schopná operovať do rýchlosti 50 km/h.

Upravená prevodovka

Pod kapotou sa nemení nič zásadné. Lexus LC 500 bude aj naďalej poháňaný 5,0-litrovou V8. Na výber bude i hybridná pohonná jednotka, ktorej základ tvorí vidlicový šesťvalec, avšak len pre verziu kupé. Kabrio je totiž k dispozícii výhradne s osemvalcom. Ten dodáva 351 kW (477 koní) a 500 Nm krútiaceho momentu. Agregát spolupracuje s 10-stupňovým automatom, ktorý mal tiež prejsť určitými (bližšie nešpecifikovanými) úpravami, aby poskytoval priamejšie spojenie auta s vodičom, nech už to znamená čokoľvek. Automobilka zatiaľ uviedla cenu len pre americký trh, LC 500 tam bude stáť 94 600 dolárov, respektíve 100 600 dolárov za LC 500h.

Zdroj: Lexus