V ponuke značky Lexus sa toho deje pomerne veľa. Z prvkov, ktoré odlišujú prichádzajúce modely značky, stojí za zmienku nový znak, ktorý zdobí zadnú časť karosérie. Lexus sa lúči so súčasným logom a nahrádza ho výraznými a široko rozmiestnenými písmenami. Platí to však len čiastočne - charakteristickým znakom značky aj naďalej zostane známe logo umiestnené na typickej mriežke chladiča v tvare vretena. 

Lexus logo

Toto štylistické riešenie Lexus aplikoval v novej verzii NX, v ktorej spoznáme línie existujúceho modelu a zároveň v ňom nájdeme sviežosť typickú pre nastupujúcu generáciu. Dvere batožinového priestoru zdobí nápis, ktorý v kombinácii so svetlami, prechádzajúcimi cez celú šírku karosérie, vytvára príjemný estetický celok.

Nová kapitola

Zástupcovia značky Lexus potvrdili, že rezignácia na logo v prospech väčšieho a výraznejšieho písma sa týka všetkých pripravovaných modelov. Plánované zmeny opísal Brian Bolain, šéf marketingu Lexusu, v rozhovore pre britský magazín MotorTrend. Množstvo zmien, z ktorých jednou z najdôležitejších je čiastočné opustenie existujúceho loga, podľa jeho názoru symbolizuje ďalšiu kapitolu v histórii značky. Nový akcent uvidíme nielen v koncepčnom LF-30 či LF-Z Electrified, ale aj v sériových verziách, ktorých finálne podoby budú známe už čoskoro.

Je výsledkom matematiky

Logo, ktoré dobre poznáme, však z áut značky Lexus nezmizne, ostáva oficiálnou ochrannou známkou značky. A odkiaľ sa vlastne zobralo? Charakteristické písmeno L s oválnym tvarom je dobre  rozpoznateľné a jeho dizajn dokončili v roku 1988, rok pred spustením výroby prvého modelu Lexus LS. Tvar písmena je jednoduchý a symbolizuje aerodynamiku. Jeho tvorcovia tvrdia, že v ňom nie je nič náhodné - oblúky, zlomy a rovné čiary, ktoré ho vytvárajú, sú vraj výsledkom matematického vzorca. 

Čo sa ešte zmení v modeloch značky?

Plánované zmeny sú rozsiahle a kým nahradenie oválneho znaku nápisom je jasne viditeľné na prvý pohľad, v nových modeloch bude zmien oveľa viac. Lexus sa netají tým, že najbližšie roky sa budú niesť v znamení elektrifikácie. Okrem bezemisného pohonu môžeme očakávať aj nový multimediálny systém s bezdrôtovým rozhraním Apple CarPlay a Android Auto, ako aj diaľkové aktualizácie.