Model EX90 sme vám už podrobnejšie predstavili. Aktuálnou novinkou je verzia EX90 Excellence, ktorá dokonca nie je konceptom, ale reálnou produkčnou edíciou. Hlavným rozdielom je počet miest v interiéri. Druhý a tretí rad sedadiel totiž padol za obeť dvom samostatným a luxusne pôsobiacim kreslám v druhom rade.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

V interiéri vlna

Medzi sedadlami nájdete konzolu s integrovanou chladničkou a ovládačmi na výhrev či masáž. Kožený poťah Volvo už prakticky nepropaguje, do popredia sa dostáva vlna. Tú nájdete je aj v tomto aute, druhou možnosťou je potom materiál nazvaný Nordico, ktorý je vyrobený z recyklovaných materiálov.

Zvonku by ste mali novú zvláštnu edíciu odlíšiť podľa dvojfarebného lakovania či špecifických 22-palcových diskov. Volvo dodáva, že jeho konštruktéri z nejakého dôvodu tiež zvýšili tuhosť karosérie. Zvyšok auta zodpovedá bežnej EX90, teda elektromobilu s dvojicou elektromotorov. Podľa Švédov by malo ísť o najbezpečnejšie štvormiestne auto, ktoré kedy vyrobili. Na tom niečo bude, keďže štvormiestnych áut až tak veľa nevyrábali, ale... Asi viete, ako to myslíme. O bezpečnosti severských tankov nepochybujeme.

Zdroj: Volvo