Francois Perrodo (45) pochádza z Francúzska a s veľkou pravdepodobnosťou ste o ňom nikdy nepočuli. Ide však o pomerne úspešného biznismena a miliardára, ktorého vášňou sú automobily. Šéfuje olejársko-plynárenskej spoločnosti Perenco, ktorú „zdedil“ po svojom otcovi Hubertovi, ktorý tragicky zahynul v roku 2006.

Prečo o ňom píšeme?

Nuž, jeho veľkou vášňou sú automobily. Pravidelne sa zúčastňuje rôznych pretekov, minulý rok dokonca vyhral 24-hodinovku Le Mans v triede GTE Am a môže sa pochváliť skutočne parádnou zbierkou exotických a vzácnych strojov. V jeho garáži nechýbajú skvosty ako Ferrari F40, F50, 288 GTO, Enzo, LaFerrari, Bugatti EB110, Veyron, Chiron či McLaren F1 GTR.  A práve ten sa nedávno stal „hlavnou hviezdou“ médií. 

Perrodo svoju zbierku totiž neskladuje len v garáži, ale s autami pravidelne jazdí. Výnimkou v tomto nie je ani vzácny F1 GTR, z ktorého na svete existuje len 28 kusov. Mnohí z vás asi vedia, že ide o pretekársky špeciál, Francois ho však má upravený tak, aby s ním mohol jazdiť aj v bežnej premávke. No a jeden z jeho výletov skončil pomerne nečakane, na čerpacej stanici. Do svojho unikátu sa mu podarilo natankovať namiesto benzínu naftu, čo vtipne okomentoval na svojom instagramovom profile.

Po 25 rokoch venovaných životu petrolheada som to po*ral s veľkým P. Do svojho McLarenu F1 GTR som natankoval naftu.“ napísal Perrodo na začiatku svojho prípsevku. „Neviem, na čo som v tej chvíli myslel (asi na nič), ale bol som šťastný a vzrušený a do ruky som vzal prvú dostupnú pištoľ a začal som tankovať.“ Následne dodáva, že ak by išlo o moderné vozidlo, dieselová pištoľ by do hrdla nepasovala, lenže GTR je pretekárske auto a otvor do nádrže je dosť veľký. A pretože ho na chybu neupozornil ani žiadny z jeho kamarátov, „katastrofa“ bola na svete. 

Francois si sypal popol na hlavu a v príspevku vtipkuje, že sa na ňom smial aj jeho pes, keď sa vrátil domov. A aby toho nebolo málo, rovno si napísal i svoj epitaf: „Tu odpočíva FP, dobrý manžel, otec, pravý petrolhead, niekoľkonásobný šampión WEC a víťaz 24h Le Mans. Ale predovšetkým, jediný človek, ktorý kedy natankoval do McLarenu F1 naftu.“ V závere svojho zážitku dodal, že „F1 GTR je epické, F1 TDI už veľmi nie...“. 

Príspevok v originálnom znení.

Príspevok v originálnom znení 2.časť.

Šťastím v tejto nemilej situácii bolo, že Francois nenaštartoval a teda nedošlo k žiadnemu poškodeniu techniky. Následne zavolal firme Lanzata, ktorá sa o jeho GTR bežne stará a naftu mu z nádrže „vytiahli“. Nechýbali však posmešky a nad viečkom nádrže mu technici nechali nalepiť nálepku „Francois, žiadny diesel“. Stalo sa už niečo podobné aj vám? Dajte nám vedieť v ankete.

PODARILO SA VÁM UŽ NIEKEDY NATANKOVAŤ DIESEL MIESTO BENZÍNU, ALEBO NAOPAK?
  • Áno ( 17% )

     

  • Zatiaľ nie ( 83% )

     

Odpovedalo 83 ľudí