Počas minulého týždňa predstavila Mazda dôležitú novinku menom CX-60. Toto SUV uvádza do portfólia platformu s pozdĺžnym uložením motora, ktorú časom dostane trio príbuzných vozidiel označených číslovkami 70, 80 a 90. Rovnaký technický základ však bude mať podľa dlho kolujúcich informácií aj budúca šestka.

Mazda6 ďalšej generácie teda prejde vďaka tejto architektúre na zadný pohon. To ovplyvní proporcie karosérie, pričom s SUV budú spoločný aj dizajnový jazyk. Ako môže novinka vyzerať? To sa snažil ukázať grafik s umeleckým menom Sugar Design, ktorý viaceré komponenty typu CX-60 preniesol bez zmeny na karosériu sedanu. V skutočnosti budú medzi dvojicou príbuzných pravdepodobne väčšie rozdiely.

Štvorvalcový plug-in hybrid a dva šesťvalce

Od už odhaleného SUV prevezme Mazda6 veľkú časť techniky. Zahŕňať by to malo zatiaľ jediný konkrétne predstavený pohon, ktorým je variant PHEV. Plug-in hybrid využívajúci 2,5-litrový atmosférický štvorvalec dosahuje v prípade typu CX-60 maximálny výkon 241 kW (328 k). Má batériu s kapacitou 17,8 kWh, vystačiť by mala na asi 60 km jazdy. V ponuke sa okrem toho objaví zatiaľ bližšie nešpecifikovaný trojlitrový benzínový šesťvalec e-Skyactiv X a turbodiesel s objemom 3,3 litra.

Zatiaľ nie je jasné, kedy bude mať v poradí štvrtá Mazda6 premiéru. V auguste uplynie desať rokov od odhalenie súčasnej generácie. Počas toho síce prešla viacerými balíkmi zmien a vylepšení, na uvedenie nástupcu je však najvyšší čas. Jeho debut sa preto asi odohrá ešte v priebehu tohto roka.

Zdroj: Instagram