S informáciou, že McLaren pripravuje SUV, zatiaľ prišiel magazín Car, oficiálne od automobilky zatiaľ nič nie je potvrdené. Indície, ktoré podporujú toto tvrdenie, tam však rozhodne sú. V prvom rade to naznačujú slová šéfa značky, aj keď priamo nič nepotvrdil. 

Nový boss má SUV rád

Od júla 2022 je v čele McLarenu Michael Leiters, ktorý nahradil Mikea Flewitta a otvorene priznal, že je fanúšikom tohto typu áut. Leiters má okrem toho aj pomerne bohaté skúsenosti so segmentom SUV. V Porsche (ešte ako riaditeľ produktových radov) mal veľmi blízko k modelu Cayenne a vo Ferrari, kde až do nedávna zastával pozíciu technologického riaditeľa, zase k novému Purosangue. Nebolo by preto až také prekvapivé, ak by impulz k vývoju prvého SUV značky McLaren prišiel práve od Leitersa a jeho slová to dokonca aj naznačujú. Vraj je veľmi ohromený technologickým centrom zameraným na kompozity, pričom zamestnancom dal vypracovať štúdiu, ktorej cieľom je posúdiť, ako je možné upraviť vývojové a výrobné procesy tak, aby bolo možné vyrábať väčšie štruktúry z uhlíkových vlákien

Ďalšia možná podoba McLarenu SUV

Netreba tiež zabúdať na účasť značky v seriáli Extreme E, čo je v princípe séria off-roadových pretekov, ktorá využíva špeciálne elektrické SUV. Nejde síce o produkčné vozidlo, no ako zdroj dát a najmä skúseností, by mohlo McLarenu vcelku slušne poslúžiť. 

Poslednou indíciou, že správa magazínu Car nie je len kačicou, je fakt, že športové SUV sú v móde a žnú pomerne veľký úspech. Pre McLaren by to tak mohlo znamenať pomerne slušnú finančnú injekciu, ktorá by sa rozhodne hodila. Ako to reálne bude, uvidíme až časom, pričom si budeme musieť počkať na oficiálne oznámenie značky, aj keď náznakov, že McLaren SUV skutočne príde, je pomerne dosť. 

Zdroj: Motor1, Car