Mercedes-Benz GLC sa rýchlo zaradil medzi najúspešnejšie produkty nemeckého výrobcu. Od jeho premiéry čoskoro uplynie sedem rokov, napriek pretrvávajúcej popularite preto Stuttgart pripravuje generačnú výmenu. V týchto dňoch o budúcnosti vozidla prezradil prvé konkrétnejšie detaily. Zároveň naznačil, ako bude vyzerať.

SUV dostane nástupcu o dva týždne, jeho premiéra je naplánovaná na 1. jún. V tento deň podľa zverejnenej fotografie spoznáme klasickú verziu. Je však viac-menej isté, že súčasťou modelového radu bude opäť aj vyhotovenie Coupé s klesajúcou strechou. Jeho premiéru očakávame niekedy v druhej polovici roka.

Viacero plug-in hybridných verzií

Styčným bodom s originálom by malo byť aj využitie upravenej platformy triedy C, s ktorou bude typ GLC zdieľať množstvo techniky. Podľa tlačovej správy má byť plne elektrifikovaný. Očakávať môžeme viacero mild-hybridných verzií, ale tiež niekoľko modelov kategórie PHEV. Tie by mali ponúknuť dojazd viac než 100 kilometrov na jedno nabitie.

Mercedes hovorí, že pohon všetkých kolies bude štandardný. SUV má mať výborné schopnosti v teréne. Popri upútavke spomína nemecká automobilka tiež expresívny dizajn, luxusný interiér s variabilným vnútorným priestorom a multimediálny systém MBUX.

Tmavej fotke zverejnenej pri ohlásení premiéry dominujú koncové svetlá, ktoré tvarom pripomínajú o triedu väčší typ GLE. Po digitálnom zosvetlení záberu sú viditeľné aj krivky nárazníka, strešného spojlera či výrazných blatníkov. Celkový imidž SUV by sa nemal oproti prvej generácii zásadne zmeniť, čo už naznačili fotky prototypov. Viaceré detaily sa však prispôsobia súčasnému dizajnovému jazyku značky.

Zdroj: Mercedes-Benz