Nová generácia BMW X4 už mala údajne pridelené aj svoje interné kódové označenie, mala to byť G46. Nakoniec z tohto auta ale zrejme nič nebude. Tvrdí to aspoň obvykle dobre informovaný zdroj stránky BMWblog, ktorý naznačuje, že po súčasnom (v podstate už výbehovom) modeli nebol strátka dostatočný dopyt a to jeho nástupcovi zlomilo väzy.

Nová platforma

Aktuálna generácia X4 s kódovým označením G02, ktorá je postavená na modulárnej podvozkovej platforme CLAR, by mala ukončiť kariéru do niekoľkých rokov. Nová iX4 by mala naopak stáť na novej platforme Neue Klasse s batériami „Gen6“, ktoré by mali predĺžiť dojazd a zároveň zvýšiť rýchlosť nabíjania až o 30 percent v porovnaní so súčasnými akumulátormi.

Okrem toho tiež klesne ich merná hmotnosť o 20 percent a čo je možno ešte zaujímavejšie, spadnúť majú aj výrobné náklady – približne na polovicu. Výroba novinky by mala prebiehať v novej továrni v maďarskom Debrecíne. Samozrejme, všetko sú to zatiaľ neoverené informácie a BMW nás môže stále prekvapiť. Nie je to však prvá správa o možnom konci X4 so spaľovacími motormi, takže správy podobného typu nemôžeme ignorovať.

zdroj: BMWBlog