Že nové BMW radu 7 príde s obrovskými prednými ľadvinkami, je už každému asi jasné. Výrobca nás niekoľkými obrázkami nenechal na pochybách, že to tak bude. Veľmi úzke delené predné svetlá, ktoré včera predviedla faceliftovaná X7, budú určite ponúkať aj laserovú techniku. K tomu nám má priniesť aj doslova kino na kolesách pre cestujúcich na zadných sedadlách, pre ktorých bude k dispozícii výsuvná až 31-palcová obrazovka.

Dojazd elektrickej verzie má byť až do 600 km

Dôležitý bude aj čisto elektrický model BMW i7, ktorý (ako iste tušíte) pôjde po krku už predávanho konkurenčného Mercedesu EQS sedan. Podľa neoverených správ by v tej najvýkonnejšej verzii mal ponúknuť maximálny výkon až 552 kW, teda 750 koní. Samozrejme bude existovať aj slabšia verzia, ktorá by s až 120-kWh batériou mohla ponúknuť dojazd na úrovni okolo 600 km.

Svetová premiéra má prebehnúť už o týždeň a veríme tomu, že nová trieda S spolu s elektrickou EQS dostanú veľmi silných súperov. Aj keď V12 pod prednou kapotou už nenájdete, stále sa budeme v tomto prípade rozprávať o tom naj, čo automobilky medzi bežnými osobnými autami ponúkajú.

Zdroj: BMW