V máji tohto roka Mitsubishi ohlásilo návrat legendárnej značky Ralliart, ktorú poznajú hádam všetci fanúšikovia motoršportu. Jej aktivity však boli pozastavené v roku 2010. To sa tento rok zmenilo. Ralliart sa vracia a s ním aj účasť Mitsubishi v motoršporte. Fanúšikovia značky tak dostali nádej, že by to mohlo znamenať aj oživenie ikonického Lanceru Evo. To sa však nestane, aspoň nateraz.

K fanúšikom sa pridali aj akcionári

Samotný prezident automobilky Takao Kato by síce taktiež rád oživil Lancer Evo, no nateraz vylúčil túto možnosť, nakoľko „spoločnosť ešte nie je dostatočne silná“ a potrebuje sa postaviť na vlastné nohy. Ešte zaujímavejšie však je, že okrem fanúšikov značky, žiadajú návrat Lanceru aj samotní akcionári automobilky. Pýtate sa, prečo je to zaujímavé? Nuž, akcionárom ide poväčšine len o profit a Mitsubishi Lancer Evo nie je práve auto pre masy a teda „do kasy“ neprinesie zďaleka toľko peňazí ako taký Outlander. 

V neprospech Lanceru Evo navyše hrá elektromobilita a vlastne celkovo elektrifikácia. Vývoj elektrifikovaných vozidiel si totiž žiada nemalé finančné prostriedky a Mitsubishi momentálne nie je v pozícii, kedy by si mohlo dovoliť dať peniaze na auto ako Evo. Napriek tomu, že ho v najbližšej dobe neuvidíme, v budúcnosti môže byť všetko inak a možno sa dočkáme návratu legendy. 

Zdroj: motor1.com