Dizajn elektromobilu Amber vzbudil pobúrenie, nie je finálny

Ide o elektrické auto, ktorému sa podarilo šokovať internet. Posmešné komentáre na seba nenechali dlho čakať, hoci hneď na úvod musíme veci vyjasniť: ide nateraz stále len o testovaciu platformu, ktorá má poslúžiť na odskúšanie rozličných kompomentov vrátane motora či batérie.

So sériovou výrobou sa nedá počítať pred rokom 2025. Navyše, ruský Avotor, ktorý stojí za návrhom auta spolu s moskovskou Polytechnickou univerzitou, sa medzičasom ohradil, že po stránke vonkajšieho vzhľadu si treba počkať na reálnu verziu auta – má byť totiž výrazne odlišná. Ani vysvetľujúce stanovisko firmy však príliš nepomohlo a téma okolo nového elektromobilu si žije na internete vlastným, virálnym životom.

Tak či onak, z toho, čo sme zatiaľ videli, Amber si nateraz nenašiel veľa prianizvcov čo sa týka dizajnovej stránky – práve naopak, budí pozornosť tým, že mu niektorí začali rovno pripisovať titul pre najškaredšie auto sveta. Ak hľadáte ostré tvary, vedzte, že tu ste vyslovene na zlej adrese. Rozpačité reakcie vzbudilo auto napríklad aj svojou výškou a spôsobom nastupovania doň. A mohli by sme takto pokračovať i ďalej, no najlepšie to aj tak posúdite sami na základe priloženej fotky.

Ako sa (ne)pozdáva Amber vám? Podeľte sa o svoj názor v diskusii.

Zdroj: Merkur.de