Obrázok novinky podľa všetkého vyniesli na internet priaznivci Porsche na fóre venovanom tomuto konkrétnemu modelu. Za normálnych okolností by sme o autenticite pochybovali a hľadali ďalšie dáta, ak ale inkriminovanú fotku porovnáte zo zábermi len zľahka zamaskovaných testovacích prototypov Panamery nedávno zverejnenými priamo automobilkou, evidentne je tento únik pravý.

Auto prezentované ako nová generácia má na nerozoznanie rovnakú siluetu ako súčasná druhá generácia Panamery, je ale vidieť, že dostala modernejšie diódové svetlá s trochu iným tvarom alebo kompletne nový predný nárazník s pridaným nasávacím otvorom nad miestom vyhradeným pre evidenčné číslo.

Len pre zaujímavosť a porovnanie pridávame fotografiu súčasnej Panamery Turbo S, aby ste si sami mohli urobiť názor na to, čo ostalo pôvodné a kde mali dizajnéri viac práce. Porsche v každom prípade v predstihu formálne naznačilo, že nový model bude mať prepracovanú karosériu, čím ale mohlo mať na mysli aj samotnú konštrukciu a možno niektoré materiály. Pretože zvonka to skutočne vyzerá len na facelift.

Zásadné zmeny nečakáme ani pod prednou kapotou. Panamera bude naďalej využívať preplňované šesťvalce a osemvalce, podľa všetkého ale po vzore modernizovaného Cayenne ponúkne viac hybridných motorov s výkonmi do takmer 740 koní. Viac rozoberať technickú stránku pripravovanej limuzíny nemá význam, Porsche nám všetko podstatné prezradí už zajtra.