Nový Defender predstavia v závere tohto roka. Pritom to pred pár rokmi vyzeralo tak, že JLR už s výrobou jedného z najzdatnejších offroadov sveta ani nepočíta. No ohlas a záujem oň prekonal všetko, čo si o tom v manažmente mysleli, a tak po niekoľkoročnej prestávke prišlo rozhodnutie. Musí vzniknúť úplne nový typ, ktorý zohľadní potreby doby, vývoj, bezpečnosť a konektivitu. To, čo v Nitre v hale doposiaľ na tajňáša montovali ručne ako prototypy, sa stane sériovkou. Keď ho pred koncom roka oficiálne predstavia, bude mať za sebou viac ako 45 000 individuálnych testov v tých najextrémnejších podmienkach na Zemi. Inžinieri Land Roveru zobrali testovaciu flotilu do 50-stupňového tepla púšte, do 40-stupňových mrazov Arktídy, ako aj do výšky 3 000 metrov nad morom v Skalnatých horách Colorada, aby si boli istí, že nový Defender zvládne každodenný život, a to aj tých najdobrodružnejších zákazníkov.
 
Ako uviedol Nick Rogers, Director Group Engineering, Jaguar Land Rover: „Okrem rozsiahlych simulácií a testovania sme najazdili s novým Defenderom 1,2 milióna kilometrov vo všetkých terénoch a v extrémnych klimatických podmienkach, aby sme zabezpečili, že to bude najsilnejší a najschopnejší Land Rover, aký bol kedy vyrobený. Úžasná príležitosť na otestovanie v teréne, podporou ochrany prírody v rezervácii Borana v Keni, spolu s Tusk Trust, umožnia našim inžinierom overiť, či tento cieľ, vstupujúc do záverečnej fázy nášho vývojového programu, spĺňame.“
 
S cestnou dynamikou doladenou v nemeckom Nürburgringu (áno, aj toto auto jazdilo a testovalo najnáročnejší automobilový okruh sveta), terénnymi schopnosťami testovanými na bahnitých cestách Eastnor vo Veľkej Británii, skalnatých chodníkoch Moabu v Utahu a na piesočných dunách v Dubaji sľubuje nové 4x4 neprekonateľný rozsah schopností i nové úrovne komfortu a jazdných vlastností pre rodinu Defender. Každopádne sme veľmi zvedaví na tieto odvážne tvrdenia. 
 
Pre lepšiu orientáciu uvádzame, že nový Defender bol navrhnutý a vyvinutý  v Gaydone vo Veľkej Británii, ktoré je sídlom  dizajnérskych, inžinierskych a testovacích prevádzok Land Rover. 
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Čo by ste mali o novom Land Roveri Defender vedieť? 

Automobilka Land Rover sa chce svojim novým typom ozaj pochváliť. Pripravili si preto pár marketingových sloganov, ktoré by mohli fanúšikov značky zaujímať.

  • Pripravený na všetko: Nový Defender dosiahol na Svetový deň Land Rover ďalší prelomový moment svojho rozvoja: jeho prototyp najazdil 1,2 milióna kilometrov.
  • Nové výzvy čakajú: Špeciálny model maskovaného prototypu sa pripravuje na vykonanie terénneho testovania s Tusk Trust, globálnym partnerom Land Rover.
  • Nezastaviteľné možnosti: Prototyp bude využívaný na ťahanie, brodenie a prepravu tovaru a osôb v prírodnej rezervácii Borana v Keni pre účely miestnej ochrany prírody.
  • Testovaný do extrémov: Testovacia flotila absolvuje viac ako 45 000 individuálnych testov na tých najnehostinnejších miestach sveta.
  • Svetový deň Land Rover: 30. apríla 2019 oslavuje Land Rover 71 rokov terénnych skúseností, tento deň predstavuje výročie jeho prvého debutu, ktorý sa udial v roku 1948 na autosalóne v Amsterdame.

    Svetová premiéra nového automobilu Land Rover Defender je naplánovaná na koniec tohto roka. 
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov

Zdroj: Land Rover 

Foto: Autocar + LR