Pre magazín Car and Driver prezradil tieto informácie David Wilson, prezident športovej divízie TRD (Toyota Racing Development). Tvrdí, že nový Lexus RC si čo to zoberie z konceptu Toyota GR GT3, ktorý automobilka predstavila na tohtoročnom autosalóne v Tokiu. „Je absolútne v poriadku spojiť bodky a naznačiť, že by mohlo ísť o predchodcu ďalšieho globálneho GT3 značky Lexus.“ Tým je samozrejme myslená pretekárska verzia GT3, ktorá v súčasnosti vychádza z modelu RC F. 

Nový Lexus RC športovú DNA nezaprie

V rozhovore pre Motor1 Wilson navyše doplnil, že nový Lexus RC a RC F budú vyvíjané s ohľadom na motoristický šport. Čo tým mal na mysli? Nuž, v prípade súčasnej generácie modelu RC sa s pretekárskym variantom GT3 jednoducho nepočítalo a tento nápad sa objavil až o niečo neskôr. Tentoraz však inžinieri Lexusu s nasadením auta v pretekoch vopred počítajú a návrh samotného vozidla by mal tomu zodpovedať. 

Toyota GR GT3 Concept

Súčasný Lexus RC F je športovým autom, no ak budem úprimný, musím priznať, že nejde o okruhové vozidlo. Auto postavené podľa pravidiel triedy GT3 sme z neho urobili až dodatočne. To nie je spôsob, akým chcete priviesť pretekárske vozidlo na trh. Predtým, ako nakreslíte na papier prvú čiaru, musíte vedieť, či tento automobilu bude aj pretekať.“ 

Práve s ohľadom na tieto slová predpokladáme, že budúci Lexus RC a jeho ostrejší derivát RC F, uprednostnia jazdné vlastnosti a ovládateľnosť pred praktickou stránkou a možno tiež i počtom sedadiel. Na trh by mali prísť v najbližších rokoch, zatiaľ ale nevieme, kedy presne.

Zdroj: motor1.com