Pohon e-Power nebude chýbať

Štvrtá generácia X-Trailu si zachová svoje základné DNA z predchádzajúcich generácií a zároveň bude rovnako ako Qashqai postavená na platforme CMF-C, ktorá je navrhnutá tak, aby umožňovala integrovanie aj relatívne jedinečného systému pohonu s názvom e-Power. Ten síce kombinuje elektromotory so spaľovacím motorom, avšak ten slúži len ako generátor na výrobu elektriny, a teda priamo nepoháňa kolesá auta. Motor tak môže vždy bežať v optimálnom rozmedzí a ponúka aj nižšiu spotrebu či emisie CO2. Nissan prezentuje pohon e-Power ako inováciu určenú pre zákazníkov, ktorí nie sú pripravení na elektrické vozidlo, ale chcú si vychutnať výhody elektrifikovaného pohonného ústrojenstva. X-Trail bude zároveň v ponuke aj vo verzii 4WD. Systém pohonu všetkých kolies bude možné nastaviť aj na sneh, štrk alebo bahno. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Čo sa týka interiéru, ten by mal byť dostatočne všestranný, ponúkať najnovšie technológie Nissanu a taktiež nebude chýbať ani sklopný tretí rad sedadiel. Napriek tomu automobilka tvrdí, že nový X-Trail zostane dostatočne kompaktný, aby umožňoval jednoduché parkovacie manévre. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov
Nový X-Trail zostane verný osvedčenej receptúre SUV. Ponúka vyššiu účinnosť, kultivovanosť, všestrannosť a užívateľsky prívetivú technológiu.

zdroj: tlačová správa