„Po oficiálnej homologizácii modelu Nissan Ariya neskôr v tomto roku očakávame zlepšenie dojazdu v porovnaní s 500 km, ktoré sa zdieľalo v roku 2020 počas svetovej premiéry. Vodiči tak získajú väčšiu efektivitu a sebadôveru, že na jedno nabitie pôjdu ešte ďalej“ uviedol Marco Fioravanti, viceprezident spoločnosti Nissan Europe.

Nová úroveň dojazdu

Spoločnosť Nissan sa modelom Ariya snaží uspokojiť potreby vodičov v oblasti elektrickej mobility. Elektrický coupé crossover ponúka štýlový aerodynamický dizajn a novú úroveň dojazdu. „S rastúcim posunom smerom k elektrickej mobilite je aerodynamické testovanie čoraz dôležitejšie. Aerodynamika elektrických vozidiel priamo súvisí s tým, ako efektívne sa vozidlo pohybuje - menší odpor a lepšia stabilita umožňujú zákazníkovi jazdiť na dlhšie vzdialenosti pred dobíjaním,“ uviedol Sarwar Ahmed, inžinier aerodynamiky a aeroakustiky v Technickom centre spoločnosti Nissan v Európe.

Helen Perry, vedúca elektrických osobných automobilov a infraštruktúry spoločnosti Nissan v Európe, uviedla: „Nissan Ariya je výsledkom skutočne globálneho úsilia. Spoločne sme pracovali na tom, aby sme s modelom Ariya priniesli nové kreatívne aerodynamické prvky, ktoré - v kombinácii so silným výkonom, prepojenými technológiami a revolučným novým dizajnom EV - nepochybne splnia očakávania našich zákazníkov. “

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zdroj: Nissan