BMW M3 má počas svojej dlhej a bohatej histórie prvýkrát dostať aj verziu kombi, ktorá v BMW tradične nesie označenie Touring. O dlhej M3-ke sa špekulovalo už dlhý čas a až v auguste tohto roka (2020) sa potvrdilo, že M3 kombi skutočne príde. Jasať tak mohli všetci fanúšikovia BMW, ktorým M3 vo verzii kombi chýbala. Ešte si však budú musieť nejaký čas počkať, nakoľko automobilka by mala M3 Touring uviesť na trh až v priebehu rokov 2022-2023. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Agresívny dizajn 

Fotky z testovania však ponúkajú prvý náhľad na pripravovanú novinku. Napriek tomu, že je auto zahalené v kamuflážnom polepe, zo svojho dizajnu ukazuje pomerne dosť. M3 Touring vyzerá nádherne. Predná maska je v podstate identická so sedanom M3. Od klasického kombi radu 3 novinku odlišuje agresívnejší výzor, širšie blatníky či štyri masívne koncovky výfuku. Skvelo vyzerajú aj čierne disky kolies, ktoré autu taktiež dodávajú na športovosti. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Pod kapotou sa bude nachádzať rovnaký motor ako pri sedane M3, teda 3,0-litrový 6-valec twin-turbo, ktorý v základnej verzii produkuje 353 kW (480 k) a 550 Nm krútiaceho momentu. Vo verzii Competition však ponúka až 375 kW (510 k) a 650 Nm. Slabšia verzia má pohon zadných kolies a 6-stupňovú manuálnu prevodovku, zatiaľ čo verzia Competition dostala pohon všetkých kolies MxDrive a automat. Ako to bude v prípade M3 Touring nie je zatiaľ isté, no hovorí sa, že by mala byť k dispozícii s pohonom zadných kolies, aj ako štvorkolka. Múdrejší však budeme po oficiálnom potvrdení od automobilky. Zatiaľ sa len môžeme kochať fotkami z testov a špekulovať. 

Zdroj, foto: motor1.com